ροή ειδήσεων

Το πετρέλαιο θέρμανσης «καίει» τα νοικοκυριά



Φωτιά στην τσέπη των νοικοκυριών έχουν βάλει οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης που έχουν πάρει πάλι την ανηφόρα.

Τις τελευταίες ημέρες το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται πάνω από 1 ευρώ το λίτρο, όταν στις 15 Οκτωβρίου που άρχισε η σεζόν η τιμή του ήταν 0,396 ευρώ. Δηλαδή έχει αυξηθεί κατά 6,8 λεπτά το λίτρο μέσα σε δυόμισι μήνες.

Ταυτόχρονα την τελευταία εβδομάδα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ξεπέρασε σε κάποιες περιοχές της χώρας το 1,75 ευρώ το λίτρο.

Πρόκειται για εξελίξεις που όχι μόνο βαρύνουν οικονομικά τα νοικοκυριά αλλά έχουν οδηγήσει και σε μείωση της κατανάλωσης.

Ήδη η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων έχει φτάσει 1,541 ευρώ το λίτρο και σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπως οι Κυκλάδες και η Σάμος η τιμή της έχει εκτοξευθεί ακόμη και πάνω από 1,7 ευρώ. Κούρσα κάνει και το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο ήδη πωλείται κατά μέσο όρο στο 1,004 ευρώ το λίτρο ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπως οι Κυκλάδες και η Λέσβος, η τιμή τους ξεπερνά τα 1,1 ευρώ το λίτρο.

Ειδικότερα οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων εντοπίζονται στους Νομούς Δωδεκανήσου (1,664 ευρώ το λίτρο), Ευρυτανία (1,636 ευρώ), Κεφαλονιάς (1,625 ευρώ), Κυκλάδων (1,784 ευρώ) και Σάμου (1,701 ευρώ).

Αντίστοιχα ακριβότεροι νομοί στο πετρέλαιο θέρμανσης εμφανίζονται να είναι οι Κυκλάδες (1,134 ευρώ το λίτρο), η Λέσβος (1,126 ευρώ), τα Δωδεκάνησα (1,093 ευρώ), η Ευρυτανία (1,076 ευρώ), η Φωκίδα (1,062 ευρώ) και η Κέρκυρα (1,061 ευρώ).

Σύμφωνα με εκπροσώπους των πρατηριούχων ο Δεκέμβριος παρουσίασε μειωμένες πωλήσεις τόσο λόγω του καλού καιρού όσο και εξαιτίας της αδυναμίας των νοικοκυριών νε γεμίσουν ρεζερβουάρ και δεξαμενές. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης εμφάνισαν πτώση 30%, ενώ στις βενζίνες η μείωση κυμαίνεται μεταξύ 3% και 4%.

Πηγή: Τα Νέα

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *