ροή ειδήσεων

Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος για να δεχθεί... ελεημοσύνη!

Ο Νίκος Αθανασίου σχολιάζει την πρότασή του ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό για τον Ροντρίγκο Μολέδο.



Το θέμα της ημέρας δεν είναι άλλο από την πρόταση του ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό για τον Ροντρίγκο Μολέδο. Ένα θέμα που θα «τραβήξει» κατά την διάρκεια της ημέρας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει τελειώσει μέχρι το βράδυ οριστικά. Εκτίμηση με ασφάλεια δεν μπορεί να γίνει αν και ο «Μόλε» ξεκαθάρισε χθες το βράδυ στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως θέλει να συνεχίσει στην Ιντερνασιονάλ με την οποία έχει συμφωνήσει προφορικά για συμβόλαιο τριετίας, να επιστρέψει στην πατρίδα του λόγω της άρρωστης μητέρας του και του παιδιού του. Βέβαια κατά το παρελθόν έχει αποδειχθεί πως πρόκειται για άνθρωπο που εύκολα αλλάζει άποψη ακόμη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, για αυτό και όλα είναι ανοιχτά τούτη την στιγμή.

Επίσης στην «πράσινη» ΠΑΕ με τα δεδομένα που υπάρχουν την ώρα που γράφονται αυτές τις γραμμές, δεν δείχνουν διάθεση να συμφωνήσουν με τον ΠΑΟΚ εκτός και αν ικανοποιηθούν στο έπακρο οι υπερβολικές για την περίσταση απαιτήσεις, απαιτήσεις όμως που δείχνουν την σωστή νοοτροπία παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Για να πουληθεί, δηλαδή, ο ποδοσφαιριστής σε άλλη ελληνική ομάδα, θα γίνει μόνο με πρόταση που δεν γίνεται να απορριφθεί και θα ξεπερνά το 1.5 εκατομμύριο+έμψυχα ανταλλάγματα.

Η κίνηση του «δικεφάλου του βορρά» να μην χτυπήσει ως ελεύθερο τον Βραζιλιάνο στόπερ(που ακόμη και τώρα μπορεί να κάνει προσφυγή και να βγάλει από το κάδρο της καριέρας του το «τριφύλλι») και να καταθέσει επίσημη πρόταση είναι αξιοσέβαστη και αποτελεί τον ορισμό του fair play. Ακόμη και το ανάποδο να γινόταν, δηλαδή ο ΠΑΟΚ να τα έβρισκε με τον παίκτη και να τον έπαιρνε ελεύθερο οδηγώντας τον σε προσφυγή, σε αυτή την γωνιά θα αντιμετωπιζόταν ως κάτι φυσιολογικό και μέσα στα όρια της νομιμότητας. Γιατί έτσι είναι. Εξάλλου μιλάμε για ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρίες και όχι για φιλανθρωπικά ιδρύματα, εξάλλου από την στιγμή δεν σέβεται ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού τον ίδιο τον σύλλογο, γιατί να έχεις την απαίτηση να το κάνει ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός;

Απλά είναι κωμικό να διαβάζεις δεξιά και αριστερά ότι ο ΠΑΟΚ συμπεριφέρεται διαφορετικά από τον Παναθηναϊκό και να διαβάζεις μοναχά για την περίπτωση Βιτόλο που κατέβηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2011 ως ελεύθερος. Είναι κωμικό, καθώς πριν τον Βιτόλο είχε προηγηθεί η αγορά του Δημήτρη Σαλπιγγίδη(1.8 εκατομμύρια ευρώ+Χαραλαμπίδη, Τσίγκα και Τόργκελε), η αγορά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου(2 εκατομμύρια ευρώ), η αγορά του Μελίσση(2.5 εκατομμύρια ευρώ) και φυσικά η χορηγία της MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου. Δεν το λες και... πλιάτσικο όταν μέσα σε μια τριετία ο ΠΑΟΚ πήρε από τον Παναθηναϊκό μισή ντουζίνα εκατομμύρια ευρώ!

Πάμε τώρα και στην ουσία της υπόθεσης. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ που σύμφωνα με τις πληροφορίες κυμαίνεται στις 700.000+ τον Κάτσε και τον Κωνσταντινίδη; Κατά την ταπεινή μας άποψη, όχι. Σε καμία περίπτωση. Τόσο για καθαρά οικονομικούς λόγους όσο κυρίως για λόγους πρεστίζ, αξιοπρέπειας και περηφάνειας.

Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα Παναθηναϊκός. Για την ακρίβεια έτσι θα πρέπει να είναι. Ο σύλλογος αποτελεί τεράστιο μέγεθος για να δέχεται ελεημοσύνη από τον ΠΑΟΚ. Από μία ομάδα που σίγουρα είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα αλλά απέχει εκατομμύρια έτη φωτός ως μέγεθος από το «τριφύλλι». Γιατί όπως και να το κάνουμε για ελεημοσύνη μιλάμε. Από τις 700.000 ευρώ, οι «πράσινοι» θα καρπωθούν μοναχά περίπου τις 500.000 λόγω του ποσοστού μεταπώλησης που έχει η Ιντερνασιονάλ.

Από την στιγμή που μιλάμε για χρήματα της πλάκας(τόσο για την αξία του παίκτη όσο και για το γενικότερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού), από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν λύνει το πρόβλημά του και από την στιγμή που έχει ανάλογες προτάσεις από το εξωτερικό για την παραχώρηση του παίκτη(Ιντερνασιονάλ, Τραμπζονσπόρ, Γκεντσεμπιρλιγκί), δεν θα έπρεπε καν να το συζητάει, να κλείσει την πόρτα με δύναμη και να κρατήσει το κεφάλι του ψηλά, όπως είναι υποχρεώμενος στην ιστορία και το μέγεθος του να πράξει!

Αξιοσέβαστη η κίνηση του ΠΑΟΚ αλλά ο Παναθηναϊκός(ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ) είναι Παναθηναϊκός και όχι ΠΑΟΚ! Ας ελπίσουμε ότι οι άνθρωποι που καταλαβαίνουν τι εστί Παναθηναϊκός εντός της ΠΑΕ θα υπερισχύσουν εκείνων που για να την βγάλει... καθαρή το αφεντικό τους ξεπούλησαν τον Μπεργκ στους Άραβες, συζητάνε την πρόταση του ΠΑΟΚ και δεν θα είχαν πρόβλημα να δώσουν και κανέναν παίκτη στον Ολυμπιακό ή την Νότιγχαμ Φόρεστ...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *