ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στο εδώλιο δύο άτομα για υπόθεση μαστροπείας



Με την υπόθεση μαστροπείας 19χρονης αλλοδαπής για την οποία κατηγορούνται ένας 42χρονος Ρουμάνος και 50χρονος Ρόδιος επιχειρηματίας πρόκειται να ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί το 2009 και τον Οκτώβριο του 2015 εκδικάστηκε για πρώτη φορά από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω όπου κρίθηκε ένοχος ο 50χρονος Ροδίτης για δύο περιπτώσεις σωματεμπορίας και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών για την κάθε μία, δηλαδή κατά συγχώνευση επτά έτη κάθειρξης με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Επίσης το δικαστήριο επέβαλε την ίδια ποινή στον 42χρονο Ρουμάνο που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην, ενώ αθώωσε από κάθε κατηγορία τον 39χρονο αλλοδαπό Ρουμανικής καταγωγής που επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει από το δικαστήριο να μετατραπεί η κατηγορία σε μαστροπεία (σε βαθμό πλημμελήματος), ενώ συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 5 Φεβρουαρίου 2018.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν όταν στις 21 Αυγούστου 2009 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η 19χρονη Ρουμάνα και κατήγγειλε πως ο 42χρονος συμπατριώτης της με την απειλή βίας την κρατούσε παρά τη θέλησή της σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Στη συνέχεια ο ίδιος ερχόταν σε συνεννόηση με τον 50χρονο, ο οποίος και την μετέφερε σε προκαθορισμένα ραντεβού με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή της έναντι διαφόρων χρηματικών ποσών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 42χρονο Ρουμάνο, όχι όμως και τον 50χρονο σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, όπως επίσης και για τον 39χρονο Ρουμανικής καταγωγής, μετά την κατάθεση στον ανακριτή της νεαρής κοπέλας, ενώ σε βάρος όλων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σωματεμπορία.

Πάντως η νεαρή κοπέλα στη κατάθεσή της ενώπιον του ανακριτή Ρόδου ήταν «καταπέλτης» δηλώνοντας πως «αναγκάστηκε» να έρθει σε ερωτική επαφή με 15 άτομα κατά τη διάρκεια των λίγων ημερών στο νησί!

Σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή κοπέλα μεταξύ άλλων επανέλαβε στον ανακριτή όσα και προανακριτικά είχε καταθέσει. Όπως είπε έφυγε από τη Ρουμανία πριν από τρεις περίπου εβδομάδες μαζί με τον 42χρονο φίλο της και άλλες δύο κοπέλες φίλες της με προορισμό την Ελλάδα όπου θα έκαναν διακοπές ενώ παράλληλα θα δούλευαν καθώς ο 42χρονος της είχε πει πως υπάρχουν εδώ αρκετά νυκτερινά μαγαζιά χωρίς όμως να τις δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος της είχε υποσχεθεί να της τα πει όλα όταν θα έφθαναν στην Ελλάδα ενώ θα της αγόραζε και ένα αυτοκίνητο ως δώρο. Η 19χρονη αλλοδαπή τόνισε επίσης πως όταν έφθασαν στο νησί μας, η συμπεριφορά του 42χρονου άλλαξε απέναντι της και έγινε επιθετικός, της μιλούσε άσχημα και την απειλούσε.

Η συμφωνία που είχε κάνει η νεαρή κοπέλα αρχικά ήταν να εργαστεί σε κάποιο μπαρ κάτι που τελικά όμως δεν έγινε καθώς όπως είπε ο 42χρονος την εξανάγκαζε να έρχεται σε ερωτική επαφή με πελάτες έναντι αμοιβής και παρά τη θέλησή της! Η 19χρονη είπε πως αναγκαζόταν να πειθαρχεί στα όσα της έλεγε ο 42χρονος καθώς την απειλούσε πως σε διαφορετική περίπτωση θα τη σκότωνε, ενώ θα έκανε και κακό στην οικογένειά της στη Ρουμανία.

Η ίδια τόνισε πως δεν την άφηνε να πάει πουθενά μόνη της και χωρίς να είναι και εκείνος μαζί, ενώ συνολικά από την ημέρα που ήρθε στο νησί μας έχει συνευρεθεί ερωτικά με 15 άτομα έναντι 100 ευρώ τη φορά. Τα χρήματα αυτά τα έδινε εξ’ ολοκλήρου στο Ρουμάνο ενώ στα ραντεβού που δίνονταν είτε σε ξενοδοχεία είτε σε σπίτια των πελατών, τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του ο 50χρονος ο οποίος και τα κανόνιζε καθώς είναι από τη περιοχή και είχε αρκετές γνωριμίες.

Η 19χρονη παρά τα χρήματα που κέρδιζε δεν λάμβανε ούτε ένα ευρώ, όπως είπε ενώ ο 42χρονος της παρείχε φαγητό και τσιγάρα. Την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009 ο 42χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, της ζήτησε να ντυθεί ωραία διότι στις 3.30 το μεσημέρι θα περνούσε ο 50χρονος να τη πάρει για δουλειά. Πράγματι έτσι έγινε όταν όμως η 19χρονη τελείωσε με το πελάτη, βγήκε έξω δεν βρήκε τον 50χρονο και κατάφερε με τη βοήθεια ενός περαστικού δικυκλιστή να μεταβεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου και έκανε τη καταγγελία και η υπόθεση πήρε πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης.

Από τη πλευρά του απολογούμενος ο 42χρονος χαρακτήρισε τις κατηγορίες που του καταλογίζει η 19χρονη με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση «προϊόν τυφλής ζήλιας και αρρωστημένου πάθους» και αρνήθηκε πως ουδέποτε συνέβη το παραμικρό από τα όσα έχει καταγγείλει η νεαρή Ρουμάνα!
Καμία ανάμιξη με την υπόθεση, δήλωσε πως έχει και ο 39χρονος Ρουμάνος, τον οποίο ανέφερε στην κατάθεση της η καταγγέλλουσα.

Αλλά και ο 50χρονος ενώπιον του ανακριτή Ρόδου είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται τονίζοντας πως η όλη υπόθεση είναι σκηνοθετημένη από την 19χρονη Ρουμάνα με σκοπό «την προσωπική αλλά και οικονομική του εξόντωση και αποτελεί μια εκδικητική πράξη εξαιτίας του ότι δεν την προσέλαβε ως σερβιτόρα στο νυκτερινό κέντρο που διαθέτει».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 50χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις 25 Αυγούστου 2009 στον εισαγγελέα και η εξέταση του έγινε παρουσία της νεαρής κοπέλας, ενώ ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν και αρκετοί «πελάτες» της 19χρονης Ρουμάνας.
.zougla.gr
Πηγή: rodiaki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *