ροή ειδήσεων

Πότε ανοίγουν ξανά τα καταστήματα και πώς θα λειτουργήσουν ενόψει Θεοφανείων



Πότε επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίες - Η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων και οι Κυριακές του Γενάρη που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά


Από την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου ανοίγουν ξανά τα καταστήματα και το επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους, ενώ κάποιες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι κλειστά και στις 6 Ιανουαρίου 2018, στην εορτή των Θεοφανείων.



Σημειώνεται πως από τις 8 Ιανουαρίου ξεκινούν και οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και 28 Φεβρουαρίου. Παράλληλα θα υπάρξουν και Κυριακές που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά για να μπορέσουν να κάνουν τις αγορές τους οι καταναλωτές. Σύμφωνα με τη νομοθεσία επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων για την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων (η οποία εφέτος είναι στις 14 Ιανουαρίου).

Πάντως, θετικά κινήθηκε, σε γενικές γραμμές, η αγορά τις ημέρες των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Υπήρξαν, ωστόσο, διαφοροποιήσεις μεταξύ τύπων καταστημάτων, περιοχών, και είδους προϊόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, συνολικά η αύξηση σε σχέση με πέρσι ήταν κατά μέσο όρο της τάξης του 2,5%. Οι μεγάλες επιχειρήσεις έφτασαν ακόμα και το 5- 6%, ενώ πολλές επιχειρήσεις ένδυσης δήλωσαν μειώσεις μέχρι και 12%, «ίσως λόγω των επικείμενων εκπτώσεων, που είναι πολύ κοντά στην εορταστική περίοδο», όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *