ροή ειδήσεων

Κρουαζιερόπλοιο στο έλεος του «κυκλώνα» - Ο απόλυτος εφιάλτης για τους επιβάτες [βίντεο]



Υποτίθεται πως μία κρουαζιέρα από τις Μπαχάμες στη Νέα Υόρκη για την αλλαγή του χρόνου, θα ήταν μια χαλαρωτική απόδραση.

Όμως οι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway είδαν «το χάρο με τα μάτια τους», που λέει και η γνωστή ρήση, καθώς το πλοίο έπεσε μέσα σε μια ισχυρή καταιγίδα.

Η 14ήμερη κρυοαζιέρα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και μάλιστα αρχικά όλα πήγαιναν τέλεια, αλλά οι τελευταίες ημέρες του ταξιδιού ήταν δραματικές για τους επιβάτες.




Τρεις ημέρες προτού αγκυροβολήσει στο Μνχάταν, το πλοίο έπεσε πάνω στον κυκλώνα – βόμβα, μια τεράστια θύελλα που «έθαψε» το πλοίο στο χιόνι και τον πάγο.

Οι επιβάτες μοιράστηκαν τη φρίκη που έζησαν, αποκαλύπτοντας πως πολλοί ήταν αυτοί που έκανα εμετό συνέχεια και τα παιδιά ούρλιαζαν από τα πελώρια κύματα που κουνούσαν το καράβι.


Οι επιβάτες της «κρουαζιέρας του τρόμου» ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες από τα τεράστια κύματα που χτυπούσαν το πλοίο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ακουγόταν λες και το πλοίο ετοιμαζόταν να σπάσει στα δύο» δήλωσε η Μπρέντα Βαλς-Ματίας στο WNEP.




«Ήταν το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω βιώσει ποτέ. Τα κύματα ήταν πάνω από 12 μέτρα και ήταν συνεχές – παιδιά έκλαιγαν, οι άνθρωποι ήταν άρρωστοι, έκαναν εμετό παντού στο πλοίο».

Αλλά βίντεο δείχνουν τους πίνακες ζωγραφικής να είναι κολλημένοι με ταινία στους τοίχους για να μην πέσουν κάτω, και πετσέτες απλωμένες στα δάπεδα. Οι επιβάτες, που ήταν πολύ φοβισμένοι για να κοιμηθούν στις καμπίνες τους, είχαν συγκεντρωθεί στο κεντρικό λόμπι.


Ένα άλλο βίντεο, δείχνει νερό να τρέχει από τις οροφές και τα μπαλκόνια και το εξωτερικό κατάστρωμα να είναι καλυμμένα από πάγο.

Μία άλλη επιβάτης, η Τζούλια Γουέντιντο, δήλωσε ότι ξύπνησε την πρώτη νύχτα της καταστροφής με αντικείμενα από το ντουλάπι της να πέφτουν επάνω της. «Άρχισα κυριολεκτικά να προσεύχομαι συνέχεια, γιατί φοβόμουν πολύ».

Αν και οι 4.000 επιβάτες επέστρεψαν ασφαλείς στη Νέα Υόρκη, πολλοί από αυτούς δεν μπορούν ακόμη να ξεχάσουν την εμπειρία τους αυτή.

Η Κριστίνα Μέντεζ, που βρισκόταν στην κρουαζιέρα με τα δυο της παιδιά , δήλωσε στο CBS πως ήταν «κόλαση» για την ίδια και την οικογένειά της. Μάλιστα, δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook, ένα βίντεο που δείχνει τα κύματα να φτάνουν στο μπαλκόνι του δωματίου της που βρισκόταν στον 11ο όροφο.

Πολλοί από τους επιβάτες δήλωσαν πως ζητούν επιστροφή χρημάτων από την εταιρεία, αλλά έλαβαν μόνο μία πίστωση 500 δολαρίων για μια άλλη από τις κρουαζιέρες της εταιρείας.

Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωσή της πως οι καιρικές συνθήκες ήταν «ισχυρότερες από τις αναμενόμενες» και ζητούν συγνώμη για οποιαδήποτε «δυσφορία» μπορεί να βίωσαν οι επιβάτες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *