ροή ειδήσεων

Η Eurobank βγάζει στο σφυρί τα γραφεία που στεγάζεται η ΛΑΕ



Τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας που νοικιάζει το κόμμα στην Αθήνα εκπλειστηριάζει η Eurobank λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ιδιοκτήτη τους προς την τράπεζα. Ωστόσο η εν λόγω τράπεζα ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε ότι τα γραφεία ενοικιάζονται από τη ΛΑΕ ενώ ισχυρίζεται ότι «δε θέλει να προκαλέσει προβλήματα»




Το Iskra, έπειτα από πληροφορίες που συγκέντρωσε από κύκλους της αγοράς, αναφέρει ότι είναι απίθανο η τράπεζα να μην γνώριζε τους ενοικιαστές επαγγελματικών γραφείων όταν προέβαινε στον πλειστηριασμό. Ωστόσο οι διαβεβαιώσεις αυτές δεν μπορεί να είναι δεσμευτικές καθώς τα γραφεία υπάρχει περίπτωση να αγοραστούν από κάποιο άλλο πρόσωπο πλην της Eurobank.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία της ΛΑΕ με την Eurobank, η τράπεζα υποστήριξε ότι θα συνεχίσει μετά τον πλειστηριασμό να τηρεί το συμβόλαιο με το κόμμα, εφ’ όσον το ακίνητο περιέλθει στην ιδιοκτησία της, μιας και η ίδια θα κάνει προσφορά κατά τον πλειστηριασμό στην τιμή εκκίνησης, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» το ύψος των οφειλών του ιδιοκτήτη ανέρχεται στα 100.000 ευρώ.

Επίσης, πολιτικοί κύκλοι, σύμφωνα με το Iskra, αναφέρουν ότι «ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός προσφέρεται για πολλά και πολυεπίπεδα συμπεράσματα».

«Αυτός ο πλειστηριασμός δείχνει, επίσης, ότι συχνά τη νύφη του εκπλειστηριασμού δεν την πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης δανειολήπτης αλλά και τυχόν ενοικιαστές που μένουν ή αξιοποιούν επαγγελματικά είτε επιχειρηματικά το ακίνητο, πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν δεν διαθέτουν δυνατότητες δημόσιας διαμαρτυρίας ή προσβάσεις στα κέντρα των τραπεζών και της εξουσίας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ.


Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Αύριο Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι πλειστηριασμοί έπειτα από τη λήξη της αναστολής της λειτουργίας τους την οποία είχε καλέσει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου «προκειμένου να υλοποιηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις, σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών».

Στο σύνολό τους οι πλειστηριασμοί είναι 266, εκ των οποίων οι 240 θα πραγματοποιηθούν στα ειρηνοδικεία και οι 26 είναι ηλεκτρονικοί, ενώ αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, αλλά και μεταξύ ιδιωτών.

Η ΛΑΕ, το ΠΑΜΕ και η Ανταρσύα έχουν καλέσει σε κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς αύριο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 15:30.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *