ροή ειδήσεων

Λυκογιάννης: «Έχουν βαφτιστεί παίκτες, παιδιά που δεν θα περνούσαν έξω από γήπεδο της Α1»




Ο Άρης Λυκογιάννης σχολίασε τη νίκη του Κολοσσού Ρόδου επί του Πανιωνίου, αναφέρθηκε στη διαχείριση των νέων παικτών κι εξέφρασε την ευχή να μείνει στην κατηγορία ο «Ιστορικός».

Ο κόουτς των Ροδιτών δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου: «Νομίζω ότι το βασικό ζητούμενο ήταν η νίκη. Είναι δεδομένο ότι η φυσιολογική ροή της ομάδας μας έχει διαταραχθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Έφυγε ένας παίκτης που είχε μεγάλη επίδραση τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό μας παιχνίδι. Οπότε, τώρα εκτός από το ότι είμαστε μείον ένας παίκτης στην προπόνηση, πρέπει να διαχειριστούμε καινούριους ρόλους και καταστάσεις. Οπότε οι παίκτες ψάχνονται, σε μία προσπάθεια να μπουν σε μία διαδικασία να κάνουν κι άλλα πράγματα, τα οποία δεν χρειάζονταν να τα κάνουν.


Σήμερα, δεν μπορέσαμε να συνδυάσουμε την αποτελεσματικότητα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είχαμε ένα φανταστικό επιθετικό πρώτο ημίχρονο, που δεν συνδυάστηκε με καλή άμυνα και ένα εξαιρετικά καλό αμυντικό δεύτερο ημίχρονο, που δεν συνδυάστηκε με αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Είναι φυσιολογικές αυτές οι μεταπτώσεις.

Η νίκη αυτή μας δίνει χρόνο. Μεσολαβεί και ένα μεγαλύτερο διάστημα για το επόμενο παιχνίδι, θα έρθει και ένας καινούριος παίκτης. Έχουμε μπει σε μία μη φυσιολογική διαδικασία. Πρέπει να δείξουμε τον ρόλο στον νέο παίκτη και αυτό δεν είναι εύκολο μεσούσης της περιόδου. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη και καλή συνέχεια στο Πανιώνιο. Είναι μία πολύ ιστορική ομάδα και εύχομαι να παραμείνει στην κατηγορία, γιατί τον έχει ανάγκη Α1 και εμείς συνεχίζουμε».

Για τη χρησιμοποίηση των νεαρών παικτών της ομάδας, απάντησε: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην χρησιμοποιούμε τους μικρούς. Δεν έχουμε πολλούς παίκτες και το ροτέισον μας είναι περιορισμένο και πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη για να πάρουμε πράγματα από αυτούς. Σε μερικά παιχνίδια πήραμε πράγματα.

Ο Μπιλλής δείχνει μία σταθερά καλή παρουσία τον τελευταίο μήνα. Ο Τσαλμπούρης έχει ταλέντο και προσπαθούμε να ελέγξουμε τις αδυναμίες του, περιμένουμε να πάρουμε και κάποια πράγματα από το Παπαδάκη. Αλλά, δεν είναι εύκολο οι νεαροί παίκτες να διαχειρίζονται πράγματα και καταστάσεις με όλες τις περίεργες… σειρήνες που είναι στα αυτιά τους, στην εποχή μας.

Όλοι γενικότερα και δεν αναφέρομαι στα δικά μας παιδιά, που είναι σε ένα πρόγραμμα μεγάλης πίεσης, σε σχέση με άλλα. Έχουν βαφτιστεί παίκτες, παιδιά που πριν από δέκα χρόνια ενδεχομένως να μην περνούσαν καν έξω από γήπεδο της Α1, όχι να μπουν στο παρκέ να παίξουν. Τόσο διαφορετικές είναι οι εποχές. Εμείς καλούμαστε να τους βοηθήσουμε να το διαχειριστούν αυτό, γιατί κανείς δεν έχει το περιβάλλον να τους στηρίξει. Το τριγύρω τους είναι ό,τι πρέπει για να γίνουν… Ζέπελιν. Να γίνει μπαλόνι και να φύγει στον αέρα.

Είμαι αρκετά ευχαριστημένος, γιατί έχουμε πάρει πράγματα από μικρούς. Σε άλλο παιχνίδι βγήκε μπροστά ο Σταμάτης, ο Τσαλμπούρης, ο Μπιλλής… Σε αυτή την ομάδα, με τον περιορισμένο αριθμό ρόστερ και Ελλήνων, αυτό είναι κέρδος».

Για τη μεγάλη απουσία του Γεωργαλλή, ανέφερε: «Ο Γιάννης έμεινε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, για τα δικά του δεδομένα. Έμεινε δύο εβδομάδες εκτός προπόνησης με πρόβλημα στη μέση. Μπήκε σε ένα παιχνίδι που ήταν για εμάς Βατερλό, αλλά σήμερα ήταν απόλυτα έτοιμος και συγκεντρωμένος και μας βοήθησε πάρα πολύ στο αμυντικό κομμάτι».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *