ροή ειδήσεων

Η ΑΕΚ… εκτέλεσε (2-1) τον Ολυμπιακό και στο Κύπελλο



Ο Σέρχιο Αραούχο έχει στείλει με φοβερό σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Προτό για το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στον αγώνα ρεβάνς με τον Ολυμπιακό και «πνίγεται» στις αγκαλιές των συμπαικτών του. (φωτογραφία Ευρωκίνηση)

Μια ΑΕΚ με ψυχή και μυαλό, έριξε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στο… καναβάτσο τον Ολυμπιακό και με το ίδιο σκορ (2-1) με το οποίο τον νίκησε την Κυριακή στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα, τον… πέταξε έξω και από το Κύπελλο στον αγώνα ρεβάνς που έγινε την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η πρόκριση των «κιτρινόμαυρων στους «4» ήταν πέρα για πέρα δίκαιη μετά και το 0-0 του πρώτου αγώνα καθώς έπαιξαν καλύτερα και έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε έναν απογοητευτικό Ολυμπιακό που ήταν χωρίς αρχή και τέλος και φάνηκε κάπως μέσα στο γήπεδο, μόνο όταν μείωσε το σκορ, επτά λεπτά πριν το φινάλε.

Η μοναδική δικαιολογία για την άθλια εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν η απουσία του Οσκαρ Γκαρσία από τον πάγκο, αλλά και το γεγονός ότι του έλειπαν και οι τρεις βασικοί του στόπερ, Μποτία, Ενγκελς και Σισέ.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να πιέσουν στο ξεκίνημα του αγώνα την ΑΕΚ για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και στο 17΄απείλησαν με ένα γυριστό σουτ του Ανσαριφάρντ που εξουδετέρωσε ο Μπάρκας. Η «Ενωση» που δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και να φτιάξει ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο του ματς, έχασε στο 28’ τον Ελντερ Λόπες που αισθάνθηκε ενοχλήσει στον προσαγωγό και αντικαταστάθηκε από τον Χριστοδουλόπουλο. Πάντως όσο κυλούσαν τα λεπτά δεν βελτιωνόταν το θέαμα, αλλά αντίθετα αυξανόταν διαρκώς η ένταση και ο εκνευρισμός μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μια καλή στιγμή που ήταν και η τελευταία για το πρώτο ημίχρονο στο 42’ όταν μετά από απομάκρυνση του Νικολάου, η μπάλα στρώθηκε στον Μασούντ που έκανε ένα μονοκόματο σουτ το οποίο πέρασε πάνω από την εστία του Προτό.
Ο Ογκνιεν Βράνιες προσπαθεί να ανακόψει τον Μάρκο Μάριν στο ντέρμπι Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. (φωτογραφία Ευρωκίνηση)
Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε σε μια ανύποπτη φάση στο 58’ να ανοίξει το σκορ. Ο Μπακάκης έκανε την σέντρα από τα αριστερά, η άμυνα των Πειραιωτών αδράνησε και ο Χριστοδουλόπουλος χωρίς να πηδήξει, έπιασε αμαρκάριστος μια καλοζυγισμένη κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 63΄ η ΑΕΚ πλησίασε και σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Προτό έδιωξε εντυπωσιακά μια κεφαλιά του Κονέ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μασούντ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή των Πειραιωτών, όμως σούταρε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν στο γκολ που δέχτηκαν και στο 73’ δέχθηκαν και δεύτερο «χτύπημα». Ο Αραούχο «κατέβασε» εκπληκτικά τη μπάλα με το στήθος, «αδειάζοντας» τον Ρομαό και με ένα ασύλληπτο αριστερό βολέ πάνω στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το 2-0.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα έκανε περίπατο στον δρόμο για την πρόκριση οι Πειραιώτες, μπήκαν ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας στο 83’ με μια εξαιρετική κεφαλιά του Ταχτσίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη. Στο 86’ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ την σκαστή κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς μετά την σέντρα του Πάρντο.

Οι «ερυθρόλευκων» συνέχισαν να προσπαθούν στα λεπτά που απέμειναν για να ισοφαρίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιώργου Κομίνη βρήκε τους παίκτες της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (28’ Χριστοδουλόπουλος), Σιμόες, Κονέ, Γκάλο, Μασούντ, Μπακασέτας (88’ Γαλανόπουλος), Λιβάγια (66’ Αραούχο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Ζιλέ (65’ Οφόε), Νικολάου, Ρομαό, Ταχτσίδης, Μάριν (69’ Πάρντο), Μιραλάς, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (74’ Τζούρτζεβιτς).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *