ροή ειδήσεων

Αλλοι 3 υπουργοί παίρνουν επίδομα ενοικίου: Σγουρίδης, Μάρδας, Φωτάκης



Μετά τη Ράνια Αντωνοπούλου, άλλοι τρεις εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης λάμβαναν το επίδομα ενοικίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πρόκειται για τους:
Κώστα Φωτάκη, αναπληρωτή υπουργό Παιδείας (Σεπτέμβριος 2015 έως σήμερα), ο οποίος είχε διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Αύγουστο 2015, δηλαδή την πρώτη περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λαμβάνοντας ένα κονδύλι 5.000 ευρώ ως επιδότηση ενοικίου.
Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ (Ιανουάριος 2015-Αύγουστος 2015) και υφυπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 2015- Νοέμβριο 2016). Ο κ. Μάρδας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε αίτηση και το έλαβε στις 25 Απριλίου 2016 και έτσι 8 μήνες αργότερα εγκρίθηκε η δαπάνη. Μάλιστα, φέρεται να είναι και ένα από τα πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίμαχη διάταξη.
Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Ιανουάριος 2015-Ιούλιος 2015) και υφυπουργός Υποδομών (Σεπτέμβριος 2015-Φεβρουάριος 2016).

Ο Κώστας Φωτάκης, με έκτακτη παρέμβασή του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του έκαναν αίτηση για το επίδομα ενοικίου, η δαπάνη εγκρίθηκε, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε το επίδομα ενοικίου από τον ίδιο. «Βρήκα κατοικία δική μου, δηλαδή του γιου μου, και δεν έχω κάνει χρήση του επιδόματος», δήλωσε.

«Το χαρτί γράφει για δαπάνες διαμονής, εγώ μένω εκτός Αθηνών, εγκρίθηκαν δαπάνες για όταν χρειαστεί να μείνω», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Οι δαπάνες αυτές έχουν μείνει σε έναν λογαριασμό και στο τέλος επιστρέφουν στον κρατικό κορβανά», διαβεβαίωσε.

Λίγο αργότερα, ο κ. Φωτάκης εξέδωσε ανακοίνωση, με τίτλο: «Αναληθές ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ»:

«Σύμφωνα με ρεπορτάζ πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, φέρομαι να έχω λάβει επίδομα ενοικίου για τη διαμονή μου στην Αθήνα. Αυτό είναι απολύτως αναληθές.

Ουδέποτε έχω λάβει από το Δημόσιο οποιοδήποτε ποσό για το ενοίκιο ή τη διαμονή μου στην Αθήνα. Ως μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, στις αρχές του 2016 είχα κάνει αίτηση για ενδεχόμενη κάλυψη δαπανών διαμονής στην Αθήνα ύψους έως 5000€ ετησίως. Η σχετική, όμως, δέσμευση ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε καθώς το ζήτημα της διαμονής μου στην Αθήνα διευθετήθηκε άμεσα και με ιδίους πόρους σε οικία της οποίας διατηρώ την επικαρπία.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η τακτική σπίλωσης από συγκεκριμένους και γνωστούς δημοσιογραφικούς κύκλους, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας που επιβάλλει τη διασταύρωση κάθε πληροφορίας πριν δημοσιευθεί, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια για αποπροσανατολισμό και απαξίωση του έργου που επιτελείται».

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης δήλωσε ότι πήρε μόνο 350 ευρώ για διαμονή σε δωμάτιο. Όταν του επισημάνθηκε ότι εγκρίθηκε δαπάνη επιδότησης ενοικίου 7.000 ευρώ, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε, στην ίδια εκπομπή, «έκανα αίτηση για να πάρω το ποσό που θα προσεκόμιζα με δικαιολογητικά» και ότι τελικά πήρε μόνο 250 ευρώ από το σύνολο της δαπάνης.

«Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και για τους βουλευτές. Εγώ δεν έχω σπίτι, κι αν δείτε πού έμενα, θα καταλάβετε. Έμενα στο Αιγάλεω, και είμαι υπερήφανος γι' αυτό», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Μάρδα, τα έγγραφα καταδεικνύουν ότι είχαν δεσμευθεί για λογαριασμό του 3.900 ευρώ, για την περίοδο που υπηρέτησε ως αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αγνοια ο Τζανακόπουλος

Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε άγνοια για το εάν και άλλοι υπουργοί πέραν της κ. Αντωνοπούλου έχουν κάνει χρήση της διάταξης για επιδότηση στέγης.

Μιλώντας στον Alpha παραδέχτηκε ότι η σχετική διάταξη ήταν «ατυχής» και προανήγγειλε ότι θα καταργηθεί σύντομα.

Ο βουλευτής του Κινήματος ΑλλαγήςΟδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αποκάλυψε, με ανάρτηση στο Twitter, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στη Βουλή πως κανένας άλλος εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, πέραν της Ράνιας Αντωνοπούλου, δεν έχει κάνει χρήση της διάταξης για επιδότηση ενοικίου:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔ
‏ @Odysseas_


«Θυμίζω ότι ο κ Μάρδας ήταν ένας απο τους υπογράφοντες του νομοσχεδίου. Ο κ. Τζανακόπουλος χθες στη Βουλή είχε δηλώσει ότι κανένας άλλος υπουργός δεν έχει κάνει χρήση της διάταξης».

Δείτε τις αποφάσεις για δαπάνες ενοικίου των τριών εξοκοινουβευτικών υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:






Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *