ροή ειδήσεων

Στο «σφυρί» πολυτελείς κατοικίες – Αυτοί οι επιχειρηματίες είναι στις λίστες των τραπεζών



Από την ερχόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την “Ημερησία”, οι τράπεζες έχουν ετοιμάσει και τις λίστες με τα περιουσιακά στοιχεία πτωχευμένων επιχειρηματιών, τα οποία θα βγουν “στο σφυρί” το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για πολυτελείς κατοικίες, βίλες, εξοχικά, που βρίσκονται στα βόρεια προάστια της Αθήνας ή σε δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς.
Κάποια από αυτά, έχουν περιέλθει στις τράπεζες κατά τη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών, καθώς οι επιχειρηματίες δέχθηκαν να τα υποθηκεύσουν. Οι επιχειρηματίες που ρύθμισαν τις οφειλές τους, έχουν υπογράψει όρο στη σύμβαση ότι δεν έχουν αποκρύψει, ούτε έχουν μεταβιβάσει προσωπικά περιουσιακά στοιχεία τα προηγούμενα 5 χρόνια (από τη συμφωνία ρύθμισης) και ότι σε περίπτωση που για τα επόμενα 10 χρόνια η τράπεζα ανακαλύψει περιουσιακά στοιχεία (όπως για παράδειγμα καταθέσεις στο εξωτερικό ή ακίνητα κλπ) στην ιδιοκτησία τους, θα είναι υποχρεωμένοι να τα μεταβιβάσουν στις πιστώτριες τράπεζες έναντι των οφειλών τους.
Στις λίστες με τα ακίνητα περιλαμβάνονται πασίγνωστοι επιχειρηματίες.

Πρόκειται για τους:

Πέτρο Κωστόπουλο (ΙΜΑΚΟ): Η εκδοτική επιχείρηση έχει κλείσει. Η κατοικία του στη Φιλοθέη και η βίλα στη Μύκονο μεταβιβάστηκαν στην τράπεζα έναντι των χρεών.

Λεμονή (Καλογήρου): Η αλυσίδα επώνυμων υποδημάτων άλλαξε χέρια… Τα αδέρφια Λεμονή είχαν στην ιδιοκτησία τους ακριβά ακίνητα στην Ηρώδου Αττικού και στη Σαρωνίδα, τα οποία θα μεταβιβαστούν στην τράπεζα. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη δικαστικές ενέργειες για ακίνητα στην Πολιτεία και στη Βυτίνα Αρκαδίας, τα οποία μεταβιβάστηκαν σε συγγενικά πρόσωπα. Επίσης, θα βγει σε πλειστηριασμό και το αεροπλάνο ιδιοκτησίας του ομίλου.

Δάβαρης (Huyndai): Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία να μεταβιβαστούν στις πιστώτριες τράπεζες τα προσωπικά ακίνητα των ιδιοκτητών της εταιρείας σε Αθήνα, Μύκονο, Ρόδο, Πάρο, Σύρο, Κύθνο και Αράχωβα.

Λυμπέρης (εκδόσεις): Σε εξέλιξη είναι διαδικασίες των τραπεζών για να βγάλουν στο σφυρί την πολυτελή κατοικία του στην Πολιτεία.

Μηχανική: Εκποίηση έργων τέχνης (πίνακες, γλυπτά) του Πρ. Εμφιετζόγλου. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη δικαστικές ενέργειες στη Ρωσία για πλειστηριασμό ακινήτων του ομίλου.

Γλου: Διαδικασίες για εκποίηση ακινήτων των επιχειρηματιών.

Ατλάντικ (σούπερ μάρκετ): Στο σφυρί προσωπικά ακίνητα των ιδιοκτητών.

Καρδασιλάρης (ξηροί καρποί): Αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό τα προσωπικά ακίνητα των ιδιοκτητών.

Βαλαβάνης (μεγάλος κατασκευαστής στα νότια προάστια): Διαδικασίες για πλειστηριασμό εταιρικών και προσωπικών ακινήτων.

Βαρδής (ξενοδοχείο “Πεντελικόν”): Σε εξέλιξη ενέργειες για τον πλειστηριασμό ακινήτου στην Κηφισιά.

ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ: Εκποίηση της επιχείρησης και προσωπικών ακινήτων των φορέων.

ΔΟΛ: Έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για ατομικά και οικογενειακά ακίνητα ιδιοκτησίας του πρώην μετόχου.

MODA BAGNO: Η πιστώτρια τράπεζα κινήθηκε δικαστικά και εισέπραξε 3 εκατ. ευρώ μετρητά για τη μερική αποπληρωμή δανείων. Διασφάλισε επιπλέον εξασφαλίσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπερκαλύπτοντας το υπόλοιπο του δανεισμού, που εξυπηρετείται κανονικά.

Euromedica/ Λιακουνάκος: Τρεις από τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν και τα δάνεια της επιχείρησης μεταβιβάστηκαν σε fund του εξωτερικού.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *