ροή ειδήσεων

Τις ποδιές τους βάζουν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες του Νοτίου Αιγαίου

στις 3 Μαρτίου μαζί με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων 


Ξεκινά η δράση Aegean Mamas Know Best στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019 σε συνεργασία με τα ΚΕΚ Γεννηματάς



Ανοιχτό κάλεσμα στις μαμάδες, τις μαμάδες των μαμάδων και τα παιδιά πραγματοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΚΕΚ Γεννηματάς & η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου, που στο πλαίσιο του προγράμματος της Γαστρονομικής Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 Taste the Seasons, υλοποιεί το Σάββατο 3 Μαρτίου τη δράση “Aegean mamas know best”, όπου «το παρών» θα δώσει η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας, κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.



Η δράση “Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα- Aegean mamas know best”, η οποία θα ξεκινήσει από τη Ρόδο και θα συνεχιστεί και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, θα λάβει χώρα στο Ροδίνι, από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, στη διάρκεια της οποίας, οι μαμάδες, οι γιαγιάδες και τα παιδιά, οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών συνταγών του Νοτίου Αιγαίου αλλά και να συνομιλήσουν και να μαγειρέψουν μαζί με σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και την αγαπημένη σε όλους σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.



Φρέσκα ζυμαρικά, πίτες αλλά και μελεκούνια είναι μόνο λίγες από τις συνταγές που θα δημιουργήσουν οι σεφ παρέα με τα παιδιά, τις μαμάδες τους και τις γιαγιάδες τους.



Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο του πρότζεκτ αυτού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα ΚΕΚ Γεννηματάς και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου, θα υποδεχθούν στο Ροδίνι, μαθητές από σχολεία της Ρόδου και τις μαμάδες τους, προκειμένου να τους ενημερώσουν και να υλοποιήσουν παράλληλα συνταγές.



Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη, θα γίνει ειδικό αφιέρωμα από την διαιτολόγο - διατροφολόγο και κ. Χρύσα Καραγιάννη στα λαχανικά, τις ευεργετικές τους ιδιότητες αλλά και στον τρόπο που μπορούμε να τα συνδυάσουμε και να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.



Αντίστοιχα, την Παρασκευή, πάλι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την διατροφολόγο- διαιτολόγο κ. Σουζάννα Ιωακειμίδου για την διατροφική αξία των θησαυρών της θάλασσας του Νοτίου Αιγαίου, ενώ μάλιστα θα τους δοθεί η ευκαιρία με την καθοδήγηση των σεφ της λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, να δημιουργήσουν διάφορες παρασκευές όπως ψαροκροκέτες κ.α.



Το ΚΕΚ Γεννηματάς διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης και κατάρτισης σε ενήλικες σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων στο πλαίσιο του τακτικού προγράμματος δράσεών του.

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα συμμετέχει το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου το οποίο θα ενημερώσει τα παιδιά για τη δράση Aegean Gardener.



www.aegeangastronomy.gr

#tastetheseasons

#aegeanlikenoother

#aegeanmamasknowbest

#aegeangardener

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *