ροή ειδήσεων

Αναμονή και στο βάθος ρύθμιση-σωτηρία για τον Παναθηναϊκό

Αγώνα για την υπαγωγή του στο νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών δίνει ο Παναθηναϊκός. Το τεράστιο όφελος και η κυβέρνηση που είναι σύμμαχος. 

 

Τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα κι αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων για ιδιώτες και Α.Ε. με οφειλές άνω των 20.000€ σε δημόσιο και πιστωτικά ιδρύματα θέλει να εκμεταλλευτεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το μοναδικό και τελευταίο εμπόδιο στην υπόθεση είναι ότι πρέπει να γίνει μία νομοθετική ρύθμιση, σε συνεννόηση με τη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων, ώστε να είναι σε θέση να ενταχθούν σ’ αυτό το πλαίσιο και οι ΠΑΕ

Σύμφωνα με την LiveSport από το περιβάλλον της Κυβέρνησης προκύπτει ότι η υπόθεση είναι ήδη δρομολογημένη. Συγκεκριμένα βρίσκεται στα χέρια του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, προκειμένου η ρύθμιση να προωθηθεί και να εγκριθεί από την Τρόικα στις αρχές Μαρτίου. Αμέσως μετά, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και άλλες ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν τέτοιου τύπου θέματα θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Τι σημαίνει αυτό για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός με βάση τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από την ΠΑΕ στις 12 Οκτωβρίου έχει οφειλές 13,5 εκατ. ευρώ προς φορολογικές αρχές, συν 11,9 εκατ. ευρώ σε «ανακυκλώμενα» δάνεια. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα 25,4 εκατ. ευρώ, απ’ τα συνολικά 46,6 εκατ. ευρώ των άμεσων χρεών του συλλόγου…. Δηλαδή το 54,6%

Μάλιστα το πράγμα μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο. Αν οι πράσινοι καταφέρουν να συμπεριλάβουν στη ρύθμιση και οι οφειλές προς προμηθευτές και άλλους πιστωτές(εταιρείες, ΟΑΚΑ), που είναι άλλα 7.1 εκατ.

Τέλος τα θετικά σε περίπτωση που οι πράσινοι μπουν στη ρύθμιση δεν σταματούν εκεί, καθώς η υπαγωγή στο σχετικό νόμο θα σημάνει και τον απεγκλωβισμό του ετήσιου τηλεοπτικού συμβολαίου, καθώς τα 3.5 εκατ είναι δεσμευμένα τα τελευταία δύο χρόνια από την Τράπεζα Πειραιώς για αποπληρωμή δανείου.

Οι μοναδικές υποχρεώσεις που μένουν εκτός αφορούν τις οφειλές σε παίκτες, προπονητές κι ομάδες. Κι αυτό γιατί η UEFA και η FIFA το «ξέκοψαν» εξαρχής στην ΕΠΟ, όταν το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε επί τάπητος προς τα τέλη Δεκέμβρη.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό όχι μόνο θα είναι η ιδανική εξέλιξη για το τριφύλλι, αλλά θα λύσει και τα...χέρια για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί στο άμεσο μέλλον με την ΠΑΕ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *