ροή ειδήσεων

Δείτε πόσα κρεβάτια εντατικής λείπουν από το ΕΣΥ! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Στα Δωδεκάνησα λειτουργεί ΜΕΘ μόνο στο Νοσοκομείο της Ρόδου 6 κλινών


Δραματικές είναι οι ελλείψεις σε μονάδες εντατικής θεραπείας όπως αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)


Εν μέσω έξαρσης γρίπης τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν δραματικά κενά σε ένα από τα πιο νευραλγικά πεδία του δημόσιου συστήματος, σε εκείνο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ),

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία 150 κλίνες εξοπλισμένες δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού με συνέπεια 1000 ασθενείς κατ’ έτος να χάνουν την ζωή τους περιμένοντας μάταια ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ.

Βάση των ίδιων στοιχείων 40-50 διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν στη λίστα αναμονής καθημερινά για ένα «άδειο» διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ.

Δυσεύρετες οι ΜΕΘ στην περιφέρεια

Από την Ήπειρο έως την Αττική 350, χιλιόμετρα απόσταση, στον ένα εθνικό άξονα λειτουργούν 21 κλίνες ΜΕΘ (16 στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας και 5 στο νοσοκομείο της Κορίνθου). Στον άλλο εθνικό άξονα από την Θεσσαλία έως την Αττική λειτουργούν μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας καλύπτεται από 4 κλίνες ΜΕΘ (Γ.Ν. Πτολεμαΐδας). Στη Θράκη οι ασθενείς αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες σε ΜΕΘ ακόμη και στην Αδριανούπολη.



Στη νησιωτική χώρα οι ΜΕΘ είναι…άγνωστο πεδίο του ΕΣΥ: στα νησιά των Κυκλάδων δεν λειτουργεί ούτε μία κλίνη ΜΕΘ. Στα Δωδεκάνησα λειτουργεί ΜΕΘ μόνο στο Νοσοκομείο της Ρόδου 6 κλινών. Στα Επτάνησα λειτουργεί μόνο η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κέρκυρας με 4.

Πάντως το πρόβλημα των ελλείψεων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι χρόνιο ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία λύση από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου υγείας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *