ροή ειδήσεων

Με νέες υποδομές στο αεροδρόμιο υποδέχεται τη νέα σεζόν η Κως



Την μερική αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου της Κω για λίγες μέρες ανακοίνωσε η Fraport προκειμένου να γίνουν απαραίτητες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών.


Πιο συγκριμένα όπως ανακοίνωσε Fraport Greece η μερική αναστολή της χρήσης του αεροδρομίου, θα διαρκέσει από τις 4 Μαρτίου έως και τις 19 Μαρτίου 2018 καθώς απαιτείται η επισκευή των φθορών και η ενίσχυση του διαδρόμου απογείωσης/ προσγείωσης, καθώς και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Πάντως τα περιστατικά αεροδιακομιδής ασθενών θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με χρήση ελικοπτέρων.

Συνολικά τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κω επίσης περιλαμβάνουν:
  • Νέο Τερματικό Σταθμό 23.106 τ.μ. - 201% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροδρομίου σε σχέση με σήμερα
  • Νέο πυροσβεστικό σταθμό
  • Ανακαίνιση/επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων
  • 75% αύξηση των σταθμών Check-in (από 16 σε 28)
  • 125% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 4 σε 9)

Στην ανακοίνωσή της, η Fraport επισημαίνει ότι οι εργασίες αναβάθμισης και ανάπτυξης του αεροδρομίου έρχονται σε συνέχεια μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης χρονιάς, η οποία και σημαδεύτηκε από αύξηση 20,7% στην κίνηση των επιβατών, οι οποίοι ανήλθαν σε 2,3 εκατ.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell ανέφερε ότι τα έργα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Κω έχουν ξεκινήσει.

«Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς και για το λόγο αυτό προχωράμε στην ανακατασκευή του διαδρόμου και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Το αεροδρόμιο της Κω θα υποδεχθεί την καλοκαιρινή περίοδο με νέες υποδομές που θα μπορούν να αντεπεξέλθουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην αυξανόμενη τουριστική κίνηση. Παράλληλα η Fraport Greece ξεκινάει τα έργα για έναν ολοκαίνουριο τερματικό σταθμό που θα αντικαταστήσει το παλιό κτήριο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *