ροή ειδήσεων

Κωδωνοκρουσίες στη Σύμη για το νέο Μητροπολίτη (ΒΙΝΤΕΟ)


 
Με κωδωνοκρουσίες υποδέχθηκαν στη Μητρόπολη Σύμης τον νέο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Χρυσόστομο Πίτση.


Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολης Σύμης αναφέρει:

Συμφώνως με το επίσημον Ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την τακτικήν συνεδρίαν αυτής σήμερον, Τετάρτην, 7ην Φεβρουαρίου 2018, προς εξέτασιν των εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένων θεμάτων. Κατά την συνεδρίαν ταύτην, προτάσει της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ψήφων κανονικών γενομένων υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ εξελέγησαν παμψηψεί ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Πίτσης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, Μητροπολίτης Σύμης, και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ναθαναήλ Συμεωνίδης, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Μητροπολίτης Σικάγου. Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου».

Επί τω ακούσματι του χαροποιού γεγονότος, ήχησαν χαρμοσύνως οι κώδωνες των Ι. Ναών και των τεσσάρων ακριτικών μας Νήσων και ο ευλαβής Κλήρος και ο ευσεβής Λαός της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, εξέφρασε ανυποκρίτως την ειλικρινή χαρά και ικανοποίησίν του διά την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου, το οποίον τυγχάνει εγνωσμένου εκκλησιαστικού ήθους και πολυποικίλων χαρισμάτων, αποδειχθέντων εκ της πολυετούς, ευδοκίμου και αποτελεσματικής εκκλησιαστικής διακονίας του εις την επιτελικήν και πολυεύθυνον θέσιν του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου. Επίσης Κλήρος και Λαός βαθυσεβάστως και ευγνωμόνως εκφράζουν τις υιικές τους ευχαριστίες πρωτίστως προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικόν μας Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον και την περί Αυτόν Αγίαν και Ιεράν Σύνοδον, την διά του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος αναδείξασαν τον νέον μας Επίσκοπον και Ποιμενάρχην. Ακολούθως, αναφωνούμε εκ βάθους καρδίας το «ΑΞΙΟΣ» εις τον νέον Μητροπολίτην μας και ευχόμαστε να είναι θεοφιλής, θεάρεστος και μακρά η Αρχιερατεία του στην Ιερά Μητρόπολή μας, ευχόμενοι την εκ Θεού ενδυνάμωσή του, ώστε να επιτύχει στο ευθυνοφόρο έργο που αναλαμβάνει επ’ ωφελεία του χριστεπώνυμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος (κατά κόσμον Νικόλαος) Πίτσης, εγεννήθη εν Κω Δωδεκανήσου το έτος 1967. Διήκουσε τα εγκύκλια μαθήματα εν αυτή. Το δε έτος 1981 ενεγγράφη εις την εν Αγίω Όρει Αθωνιάδα Σχολή εκ της οποίας έλαβε το Απολυτήριον του Λυκείου. Εν συνεχεία εφοίτησεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατά την εορτήν του Ευαγγελισμού το έτος 1985 εκάρη μοναχός υπό του τότε Καθηγουμένου (και νυν Προηγουμένου της Ιεράς Μονής των Ιβήρων) της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Σταυρονικήτα Πανοσ. Αρχιμ. Βασιλείου Γοντικάκη.


Διάκονος εχειροτονήθη υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ροδοστόλου κ. Χρυσοστόμου, του οποίου υπήρξε και μαθητής τη 8η Απριλίου 1991. Πρεσβύτερος εχειροτονήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου τη 25η Σεπτεμβρίου 1995 εν τω Καθολικώ της Ιεράς Μονής της μετανοίας του. Το έτος 1998 επέστρεψε εις την γενέτειράν του και τοποθετήθηκε ιερατικώς προιστάμενος εν τη Ενορία Αγίου Παύλου Λινοποτίου, την οποίαν ανεκαίνισε εκ βάθρων, οικοδομήσας διά τας ανάγκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ιδία μερίμνη και φροντίδι, Ιερόν Ναόν-Βαπτιστήριον επ᾿ ονόματι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Το 2004 διορίστηκε ιερατικώς προιστάμενος εν τη Ενορία Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω και τοποθετήθηκε υπό του Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κυρού Αιμιλιανού Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, θέση εις την οποίαν επανετοποθετήθη το έτος 2009 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ην διετήρησε μέχρι της εκλογής του εις την Ιεράν Μητρόπολιν Σύμης. Την 7ην Φεβρουαρίου 2018 εξελέγη Μητροπολίτης της Ι. Μητροπόλεως Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, διαδεχθείς τον αποιχόμενον Α΄ Μητροπολίτην αυτής, μακαριστόν Χρυσόστομον Δημητριάδην εξ Ίμβρου.

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου, θα τελεσθή στον Πατριαρχικόν Ιερόν Ναόν του Αγίου Γεωργίου εις το Φανάριον την Κυριακήν της Απόκρεω την 11ην Φεβρουαρίου 2018.

Κατωτέρω παραθέτομεν «ρεπορτάζ» της Δημοτικής Τηλεοράσεως Κω, με τις πρώτες δηλώσεις του εψηφισμένου Μητροπολίτου μας, ως και του Σεβ. Τοποτηρητού της Ι. Μητροπόλεώς μας, Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ».



 vimaorthodoxias

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *