ροή ειδήσεων

Ρόδος: Αθώος λόγω αμφιβολιών ηλικιωμένος για υλικό παιδικής πορνογραφίας



Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, ένας 68χρονος που κατηγορούνταν για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.



Το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «πραγματική πλάνη» του πελάτη του. Ειδικότερα, ότι ο 68χρονος είχε σύνδεση internet στην επιχείρησή του στο χώρο υποδοχής με ελεύθερο wifi, μέσω του οποίου κάποιος άγνωστος «κατέβασε» το συγκεκριμένο υλικό που ο ίδιος κατηγορείται.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, επισημάνθηκαν οι μηδενικές γνώσεις που διαθέτει ο 68χρονος αναφορικά με τη χρήση διαδικτύου και ηλεκτρονικών υπολογιστών, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα «ευρήματα» των διωκτικών αρχών.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον 68χρονο.

Σημειώνεται ότι ο 68χρονος είχε συλληφθεί πριν από έξι χρόνια στην Ρόδο όπου διαμένει, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ήρθαν στο νησί μας, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «GRIDLOCK», για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2012 σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας και συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα, ένα εκ των οποίων στη Ρόδο. Πρόκειται για τον 68χρονο ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της 21ης Νοεμβρίου 2012 έχοντας στη κατοχή του δέκα φωτογραφίες γυμνών κοριτσιών ηλικίας 12 έως 16 ετών, τις οποίες ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε «κατεβάσει» από το διαδίκτυο.

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Gridlock», πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο), από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την αστυνομία, στη διάρκεια της επιχείρησης, σχηματίστηκαν δέκα αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία οκτώ Έλληνε, ηλικίας από 25 έως 71 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Τέσσερις συνελήφθησαν στην Αττική και από ένας σε Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Παράλληλα, διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • δέκα σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών
  • τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών
  • μεγάλος όγκος ψηφιακών αρχείων, συνολικής χωρητικότητας 23.350 GB
  • δύο κυνηγετικά όπλα
  • δύο πιστόλια κρότου με συνολικά έξι φυσίγγια
  • ένα τυφέκιο.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης, δύο από τους εμπλεκόμενους κατηγορούνται και για παράνομη κατοχή των παραπάνω όπλων και πυρομαχικών.

Από τους οκτώ συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, οι δύο προφυλακίστηκαν. Για τα δυο άτομα, που δεν συνελήφθησαν ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις Εισαγγελικές Αρχές.

newsbomb.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *