ροή ειδήσεων

Πάιατ για Novartis: Δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Έλληνες πολιτικούς



Η πληροφορία δημοσιοποιήθηκε από την ΝΔ μετά την συνάντηση του πρεσβευτή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη- Retweet Πάιατ στα σχετικά δημοσιεύματα ερμηνεύεται ως πλήρης επιβεβαίωση της δήλωσης- Διαρροές από το Μαξίμου ότι ο Πάιατ διαβεβαίωσε τον διπλωματικό σύμβουλο του Τσίπρα ότι «δεν αναφέρθηκε σε Έλληνες πολιτικούς»... Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης.
Συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων όπως και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.


Για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός Πρέσβης σημείωσε: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».
Μάλιστα έσπευσε να κάνει retweet σχετικά ρεπορτάζ που αναφέρονταν στις δηλώσεις του αυτές, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.





Nωρίτερα ωστόσο και από τη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε σπεύσει να υποβαθμίσει τη δήλωση Παίατ λέγοντας πως «Καλό είναι να περιμένουμε και να δούμε ποιες ακριβώς ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για το FBI. Κρατήστε μικρό καλάθι».

Σε συνέχεια και της θέσης Τζανακόπουλου, αργά το βράδυ κυβερνητικές πηγές μέσω non paper είπε πως σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis.

Εξάλλου -υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές- δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Ωστόσο δεν δίνεται καμία εξήγηση γιατί ο Αμερικανός πρέσβης έσπευσε να κάνει retweet τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στις δηλώσεις του κατά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.



Συνάντηση και με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση και με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Kate Smith, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στην μετά Brexit εποχή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων, ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα Πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *