ροή ειδήσεων

Ν. Φουτούλης: Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για το σκάνδαλο της NOVARTIS



«Ας μην κάνουμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Όλοι γνώριζαν τι συμβαίνει στο χώρο της υγείας».
Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου, με αφορμή το σκάνδαλο της NOVARTIS, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης.
«Αυτοί, που υποτίθεται ότι προστάτευαν τη δημόσια υγεία, αυτοί -και όχι μόνο- εμπλέκονται στο σκάνδαλο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι τις τιμές στα φάρμακα τις καθόριζε το Υπουργείο και όχι οι φαρμακευτικές εταιρείες.
Ανέφερε ότι η Ελλάδα αντί για 1% του ΑΕΠ για φαρμακευτική δαπάνη, έδινε 2% και για να γίνει αυτό, κάποιοι υπερτιμολογούσαν τα φάρμακα.
«Φαρμακευτικό σκεύασμα στη χώρα μας πωλείτο 78 ευρώ, ενώ σήμερα πωλείται 11,66 ευρώ», είπε, τονίζοντας ότι η εταιρία έχει και πάλι κέρδος, ενώ αποκάλυψε ότι σε νησί της Δωδεκανήσου, 650 κατοίκων, έστελναν 1.400 εμβόλια, όταν οι ανάγκες ήταν 150 με 200 κάθε χρόνο.
«Όλοι εμπλέκονται. Όποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα δεν αντιμετωπίζει το θέμα με πανικό αλλά με ψυχραιμία» είπε ο κ. Φουτούλης, ευχόμενος η δικαιοσύνη να κάνει σωστά τη δουλειά της.

ΕΡΤ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *