ροή ειδήσεων

Χρ. Κατσώτης: Να καταβληθεί το επίδομα ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ρόδου (VIDEO)

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΚΑΤΣΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


Το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και εποχικοί εργαζόμενοι της Ρόδου, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμη το επίδομα ανεργίας εξαιτίας της υποστελέχωσης του ΟΑΕΔ, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, απέδωσε αυτή την καθυστέρηση στην αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που προκάλεσε η άνοδος του τουρισμού, ενώ παραδέχθηκε ότι ο ΟΑΕΔ είναι υποστελεχωμένος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, στη Ρόδο κατατέθηκαν 13.337 αιτήσεις για επίδομα ανεργίας και από αυτές εκκρεμούν 2.500 αιτήσεις που θα εξεταστούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο Χρήστος Κατσώτης υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι έχουν σταματήσει να δουλεύουν από το Σεπτέμβρη και έως τώρα δεν τους έχει καταβληθεί ούτε αυτό το πενιχρό επίδομα. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι μισθοί τους «είναι στα όρια της φτώχειας, 586 ευρώ μεικτά, αυτά δίνουν οι εργοδότες στον Τουρισμό», σε μια περίοδο που υπάρχουν εκατομμύρια τουρίστες. Πρόσθεσε, ότι οι ξενοδόχοι δεν εφαρμόζουν καν την κουτσουρεμένη κλαδική σύμβαση που υπάρχει, «η κυβέρνηση πρέπει να απολογείται στους εργαζόμενους γιατί δεν επαναφέρει τις συμβάσεις, την υποχρεωτικότητα, την ευνοϊκότερη ρύθμιση».




 902.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/2/18 00:58

    Ωραία τα λέει ο Κατσωτης αλλά φοβάμαι ότι κάθε χρόνο και χειρότερα. Είμαστε αυτοί οι 2.500 όπως λένε σε κακή ψυχολογική κατάσταση δεν έχουμε ευρώ στη τσέπη μας . Αύριο Παρασκευή φοβάμαι ότι θα πάω πάλι στο ΑΤΜ και θα δω ότι δεν μπήκε τίποτα. Από εβδομάδα σε εβδομάδα πάμε τα έξοδα τρέχουν όλοι οι λογαριασμοί μένουν απλήρωτοι, με δανεικά ζούμε. Θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία θα δουλεύουμε πάλι όλη μέρα για 700 ευρώ και θα πάρουμε λεφτά στα χέρια μας από Μάιο. Έχω απογοητευτεί τι να πω; Τα παιδιά μου πως θα τα μεγαλώσω δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *