ροή ειδήσεων

1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο σε 32 νησιά



«Την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο σε 32 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».
Αυτό δήλωσε σήμερα, στην ΕΡΤ Ρόδου, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, τονίζοντας ότι τα χρονικά όρια τα έβαλε ο πρωθυπουργός.
Ανέφερε ότι το μέτρο θα επεκταθεί από 1ης Ιανουαρίου του 2019 σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα και θα επιδοτηθεί από εθνικούς πόρους.
Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός, για το θέμα αυτό, είχε την Τρίτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των νησιωτικών Επιμελητηρίων.
Η συνάντηση κινήθηκε στο σκέλος της εναρμόνισης του κόστους θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος εκείνο της χερσαίας μεταφοράς.
Ζητούμενο της συνάντησης ήταν να ενεργοποιηθούν τα νησιωτικά επιμελητήρια στη διαδικασία θεσμοθέτησης του μέτρου, να διαδραματίσουν έναν βαρύνοντα ρόλο στη εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου και στο πλαίσιο, ακόμη και της πιλοτικής εφαρμογής του, να αποτελέσουν κύτταρα παρακολούθησης και προστασίας της σωστής εφαρμογής του μέτρου.

Γιάννης Πάππου

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου.
«Κρίνεται επιβεβλημένη η συστηματική αντιμετώπιση του θέματος, με στόχο τη μείωση της δαπάνης των μετακινήσεων των νησιωτών μας, των αγαθών και των εμπορευμάτων. Ζητούμε και από τη σημερινή κυβέρνηση να καταβάλει τις απαιτούμενες προσπάθειες για να αναγνωριστεί επιτέλους η διαρκής προσφορά των νησιωτών στην Πατρίδα μας και να μας αντιμετωπίσει ως ισότιμους πολίτες της χώρας. Ζητούμε να επιδοτηθούν πέραν των ναύλων, τα καύσιμα και η μεταφορά των προϊόντων. Σε αυτή την κατεύθυνση, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα είναι αρωγός και συνεργάτης» δήλωσε.

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *