ροή ειδήσεων

Πιλοτικά ξεκινά εντός του 2018 το «μεταφορικό ισοδύναμο»


Μετά το Πάσχα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για το «μεταφορικό ισοδύναμο», το οποίο σε πρώτη φάση εντός του 2018 θα λειτουργήσει πιλοτικά και καλώς εχόντων των πραγμάτων εντός του 2019 θα αφορά όλο το Αιγαίο και τα νησιά του Ιονίου, ώστε το μεταφορικό κόστος για τους νησιώτες να είναι ισοδύναμο με αυτό των αντίστοιχων αποστάσεων στην ηπειρωτική χώρα.

Η παρουσίαση θα γίνει στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο για το Νότιο Αιγαίο, που θα διοργανωθεί αμέσως μετά το Πάσχα στη Σύρο και στη Ρόδο, όπως είπε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από τη Σύρο.

«Αυτό πιστεύω ότι επίσης είναι μια εξέλιξη που σημαίνει δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα και αναπτυξιακή προοπτική» είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια «μέσα στο 2018 και σε δεύτερη φάση ακόμα περισσότερα μέσα στο 2019».
Το Νεώριο

Ο πρωθυπουργός πάντως είναι πιθανόν να βρεθεί στη Σύρο, όπως είπε ο ίδιος, και σε 3-4 μήνες, όταν αναμένεται η επαναλειτουργία των Ναυπηγείων στο Νεώριο, με την εγκατάσταση του νέου επενδυτή.

Οπως είπε ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα των εγκαινίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων, επενδυτής έχει βρεθεί (η αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία ONEX Shipyards) και έχει ουσιαστικό και ειλικρινές ενδιαφέρον.

Η συμφωνία με τους δανειστές και τον ιδιοκτήτη έχει ολοκληρωθεί και σε λίγες ημέρες θα υποβληθεί στο δικαστήριο για έγκριση.

«Αυτή η συμφωνία έχει τεθεί υπ’ όψιν του Σωματείου των Εργαζομένων, μίλησα σήμερα μαζί τους και έχει εξασφαλιστεί η συναίνεσή τους» είπε ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε ότι η επανέναρξη λειτουργίας του Νεωρίου θα δώσει πνοή στην τοπική και την ευρύτερη οικονομία, δουλειά και προοπτική σε περίπου 300 οικογένειες και επίσης συμβολίζει ότι η πραγματική οικονομία παίρνει μπροστά, στην καθημερινότητά μας υπάρχει αλλαγή, νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση.

«Δεν αρκούν οι δείκτες της ανάκαμψης, πρέπει να το δούμε χειροπιαστά, στην πραγματικότητά μας την καθημερινή, γι' αυτό είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχουμε αυτή την εξέλιξη» επισήμανε.

Αναφέρθηκε ακόμη σε θέματα που αφορούν τα νησιά και ειδικότερα στη δημιουργία βάσης διακομιδών στη Σύρο, που προσφέρει ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικά υγείας.

Επίσης, στο τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο αναβάθμισης του αεροδρομίου της Σύρου ώστε να εξυπηρετεί μεγαλύτερα αεροπλάνα και να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2019. Στα σκαριά εξάλλου είναι και η δημιουργία υδατοδρομίου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι σύντομα να ξεκινήσει η γραμμή ακτοπλοϊκής σύνδεσης και με την Κρήτη και προανήγγειλε ότι σύντομα θα υπογραφεί σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την πυκνότερη σύνδεση και με τις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *