ροή ειδήσεων

30 Μαΐου θα λειτουργήσει το "Ιαλύσιον"



Τέλος Μαΐου θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του το «Ιαλύσιον». Οι εργασίες για την επισκευή και συντήρηση του ξεκίνησαν πυρετωδώς, εδώ και κάποιες ημέρες και στόχος της εταιρείας «Μένι Καμινάκι» που ανέλαβε την εκμετάλλευση και λειτουργία του δημοτικού ακινήτου, μετά από διαγωνισμό , είναι να επαναλειτουργήσει μέχρι το τέλος Μαΐου.

Η μισθωτήρια εταιρεία «Μένι Καμινάκι» πρόκειται να επενδύσει το σημαντικό ποσό του 1.200.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση του εν λόγω δημοτικού ακινήτου, προκειμένου από ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που είναι σήμερα να το καταστήσει τους επόμενους δύο μήνες σε στολίδι της Ιξιάς, δημιουργώντας ταυτόχρονα και νέες θέσεις εργασίας. Ήδη τα συνεργεία έπιασαν δουλειά στο «Ιαλύσιον» και έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. Μάλιστα το γεγονός ότι, η μισθώτρια εταιρεία πρόκειται να επενδύσει το υψηλό για την εποχή, ποσό του 1.200.000 ευρώ, αποδεικνύει πως στοχεύει και στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού μας, σε μια από τις πολυσύχναστες περιοχές της Ρόδου,

Όπως έγραψε η εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» τα σχέδια της «Μένι Καμινάκι» για το «Ιαλύσιον» είναι μεγαλόπνοα και οι υπηρεσίες που θα προσφέρει σε δύο μήνες που θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του, στους πελάτες του, θα είναι υψηλού επιπέδου αντάξιες δημοφιλών τουριστικών περιοχών όπως είναι η Ρόδος και τις οποίες μέχρι σήμερα δεν διαθέτει το νησί μας.

Στα σχέδια της μισθώτριας εταιρείας του ακινήτου είναι το «Ιαλύσιον» να μετατραπεί σε έναν πολυχώρο διασκέδασης που θα περιλαμβάνει καφετέρια, εστιατόριο και beach bar κατά τα πρότυπα γνωστών και διάσημων beach bars της Μυκόνου. Όπως επίσης και το club που θα λειτουργήσει θα είναι στα πρότυπα του club «loxan» της Αθήνας που αποτελεί πόλο έλξης για τους Αθηναίους για τη διασκέδαση που προσφέρει στους θαμώνες του.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως στο «Ιαλύσιον» θα λειτουργήσει παραδοσιακός φούρνος που θα παρασκευάζει γλυκά και αλμυρά προϊόντα ενώ στο πωλητήριο που θα δημιουργηθεί θα πωλούνται εκτός από είδη αρτοζαχαροπλαστικής και βιολογικά προϊόντα.

Πάντως η εταιρεία «Μένι Καμινάκι» επιδιώκοντας την συνεργασία της με την τοπική κοινωνία της Ρόδου ανέθεσε σε ντόπιους εργολάβους την επισκευή και ανακαίνιση του κτιρίου και προμηθεύεται όλα τα υλικά και όχι μόνο από τους επιχειρηματίες του νησιού μας στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την τοπική οικονομία. Αρκετοί εργαζόμενοι περισσότεροι από 100 εξασφάλισαν για τους επόμενους μήνες δουλειά με την ανακαίνιση και την επισκευή του «Ιαλύσιον». Να σημειωθεί ότι, με την λειτουργία του θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίες αφού θα προσληφθούν 150 εργαζόμενοι οι οποίοι θα προέρχονται από το νησί της Ρόδου.

Ως γνωστό η εταιρεία «Μένι Καμινάκη» ,αναδείχθηκε μετά την διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού τον περασμένο Δεκέμβριο , η ανάδοχος εταιρεία εκμίσθωσης του δημοτικού ακινήτου «Ιαλύσιον» προσφέροντας μηνιαίο μίσθωμα που αγγίζει μηνιαίως το ποσό των 7.000 ευρώ. Με την σύμβαση που υπογράφτηκε το «Ιαλύσιον» παραχωρήθηκε , στην εν λόγω εταιρεία για 12 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης του για έξι ακόμη έτη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.Επίσης η ανάδοχος εταιρεία με την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού μίσθωσης κατέθεσε ,όπως προβλεπόταν στην διακήρυξη του διαγωνισμού, εγγυητική επιστολή ύψους 450.000 ευρώ με την οποία δηλώνεται ότι ,το ποσό της εγγύησης τηρείται στη διάθεση του Δήμου Ρόδου. Η εγγυητική επιστολή θα ισχύσει μέχρι ο ανάδοχος- επενδυτής ολοκληρώσει την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου.

Πάντως σύντομα και με την επαναλειτουργία του δημοτικού ακινήτου «Ιαλύσιον» η περιοχή της Ιξιάς θα αλλάξει όψη και θα αναβαθμιστεί ποιοτικά και αισθητικά,καθώς λόγω και της προνομιακής θέσης του , θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/3/18 21:37

    τα ίδια πληρωμένα άρθρα με το Ακταίον πριν να ανοιξει και μετά μάπα το καρπούζιόσο για ''ντόπιο'' προσωπικό...εδώ γελάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/3/18 14:10

    Παιδιά σκεφτητε κ κανένα μικρό παιδότοπο να απασχολούνται τα παιδιά να μπορούμε να ερχόμαστε κ εμείς οι οικογενειάρχες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *