ροή ειδήσεων

Διαγραφή χρέους 340.529 ευρώ σε δανειολήπτρια



Το μηνιαίο εισόδημά της έπεσε από τα 1.500 στα 300 ευρώ, λέει ο δικηγόρος της στο ΘΕΜΑ 104,6

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας αποφάσισε διαγραφή οφειλής 340.529,87 ευρώ σε δανειολήπτρια από την Αμαλιάδα, όπως αποκάλυψε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση, Κωνσταντίνος Κουτρούλης. 

"Είχε δάνεια σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα. Στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες, τα οποία με τις προσαυξήσεις είχαν φτάσει 376 χιλιάδες ευρώ. Η γυναίκα, που κάποτε είχε μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ κατάφερνε και με τη συνδρομή του πρώην συζύγου της να ξεπληρώνει τα δάνειά της. Τώρα, όμως, το μηνιαίο της εισόδημα έπεσε στα 300 ευρώ. Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της και την υποχρεώνει να πληρώνει 150 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 20 χρόνια. Έτσι θα σώσει το σπίτι της" εξήγησε.



Η δανειολήπτρια, η οποία είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, καλείται πλέον να ξεπληρώσει προς τις τράπεζες μόλις 35.739,98 ευρώ από το σύνολο των δανείων που είχε λάβει. Το εντυπωσιακό αυτό "κούρεμα" χρέους έγινε, έπειτα από έφεση που κατέθεσε ο δικηγόρος της.
"Αρχικώς το Ειρηνοδικείο είχε απορρίψει την αίτηση υπαγωγής της πελάτισσάς μου στο νόμο Κατσέλη, με το αιτιολογικό ότι είναι έμπορος -κάτι που δεν ισχύει, διότι είναι ασφαλιστικός σύμβουλος. Η υπόθεσή της εξετάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, το οποίο πριν από λίγες ημέρες εξέδωσε αυτή την απόφαση, η οποία τη δικαιώνει απόλυτα" είπε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Κουτρούλης στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *