ροή ειδήσεων

Νέα πίεση για τους «8» Τούρκους στρατιωτικούς-Η Άγκυρα δημοσιεύει βίντεο από το βράδυ του πραξικοπήματος (video)



Βίντεο στο οποίο, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, εμφανίζονται τουλάχιστον τρεις από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα να διαφεύγουν ένοπλοι από στρατόπεδο, τη νύχτα που έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, έδωσε στη δημοσιότητα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.


Στο βίντεο φαίνεται μια ομάδα ενστόλων, οι περισσότεροι από τους οποίους κρατούν πιστόλια, να κατεβαίνει σκάλες σε μία στρατιωτική εγκατάσταση τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου 2016, ενώ κατέρρεε η απόπειρα ανατροπής του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ακολουθούν διάφορα πλάνα από επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας να ανακαταλάβουν το στρατόπεδο, το ίδιο πρωί.

Η Άγκυρα ζητά την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών, καθώς υποστηρίζει ότι είχαν ενεργό συμμετοχή στο πραξικόπημα. Οι αξιωματικοί έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο το πρωί μετά τις συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η γνησιότητα του βιντεοσκοπημένου υλικού δεν έχει επιβεβαιωθεί,ούτε είναι σαφές εάν οι εν λόγω εικόνες αποδεικνύουν πράγματι ότι οι αξιωματικοί συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα πριν εκδικαστεί το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *