ροή ειδήσεων

Επανέρχεται διορθωμένο το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια



Μπορεί ν΄αποσύρθηκε, όμως, αυτό είναι μόνο προσωρινό. Το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια ζώα πρόκειται να επανέλθει διορθωμένο, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης.

Επανέρχεται διορθωμένο το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσιρώνη, ο οποίος προανήγγειλε πως το νομοσχέδιο θα επανέλθει σε 30 μέρες με τις αναγκαίες διορθώσεις και διευκρινίσεις.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσιρώνης σχολίασε, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια: «Η μέχρι τώρα συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση, απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον για την ευζωία των ζώων συντροφιάς και τους ευχαριστώ για αυτό».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε πως οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου διασφαλίζουν τη διαφάνεια, την νομιμότητα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι ευρωπαϊκές συμβάσεις έχουν πάντα ως στόχο την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων συντροφιάς και την αρμονική συνύπαρξη με το ανθρώπινο στοιχείο.


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τα ζωάκια, το οποίο αποσύρθηκε προσωρινά, προβλέπεται η υποχρεωτική στείρωση αλλά και η υποχρέωση ο ιδιοκτήτης να έχει μαζί του διαβατήριο στις βόλτες. Σε κινήσεις που κάνει ο ιδιοκτήτης με το κατοικίδιό του (βόλτες κλπ), θα πρέπει να έχει μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας του ζώου, χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση.

Το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια ζώα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις απ’ τον πολιτικό κόσμο, τις Φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και τους πολίτες, με αποτέλεσμα τελικά ν’ αποσυρθεί προκειμένου να επανεξεταστούν ορισμένα ζητήματα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *