ροή ειδήσεων

Τουρκική εφημερίδα με προκλητικό άρθρο αμφισβητεί την Ελληνικότητα του νησιού



Με αφορμή δημοσίευμα μας στο kalymnos-news.gr «Ψηλά οι σημαίες από τους λιγοστούς μαθητές το ακριτικού Αγαθονησίου» η τουρκική εφημερίδα Yenicag με ένα προκλητικό άρθρο του δημοσιογράφου Αχμετ Τακάν, που φέρει τίτλο «Binali Bey … Η ελληνική σημαία κυματίζει στο τουρκικό έδαφος …» αμφισβητεί την Ελληνικότητα του νησιού.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος απευθυνόμενος στο Τούρκο Πρωθυπουργό Binali Yildirim, κάνει αναφορά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2018 στο ακριτικό νησί για την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.



Κάνει αναφορά στο Δήμαρχο Αγαθονησίου Ευάγγελου Κόττορου και το Διευθυντή του Σχολείου Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη και σε όσους κατέθεσαν στεφάνια, χρησιμοποιώντας και τις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του, στον Πρόεδρο Ερντογάν, στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας της Τουρκίας, λέγοντας ότι παρακολούθησαν τους τουρίστες ως τουρίστες, ενώ το Αγαθονήσι ,στην τουρκική γη όπως την χαρακτηρίζει, γινόταν εκδήλωση με ελληνικές σημαίες.

Κλείνοντας το προκλητικό του άρθρο, αναφέρεται στην αντίδραση του πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και για κάποιο συμβάν

Στη συνέχεια παραθέτει χάρτες αναφέροντας ότι δείχνουν ξεκάθαρα ότι το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία και το όνομα του είναι γραμμένο στα τουρκικά.

Δείτε το δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα.


http://kalymnos-news.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *