ροή ειδήσεων

Η νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης για ιατρική χρήση είναι ο «Δούρειος ίππος» για την νομιμοποίηση και για την ψυχαγωγική χρήση



Η αλήθεια είναι ότι από την ιατρική έρευνα προκύπτει, ότι η φαρμακευτική κάνναβη επιλέγεται ως ύστατη λύση (όπως και άλλα ναρκωτικά) και δεν αποτελεί φάρμακο επιλογής για καμία ασθένεια. Η αθώωσή της προωθεί την αντίληψη ότι είναι φάρμακο και όχι ναρκωτικό, ενώ όπου έχει νομιμοποιηθεί η κάνναβη αυξήθηκε ο αριθμός των χρηστών και των εξαρτημένων (Ολλανδία, Τσεχία, ΗΠΑ).


Ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής από τους βουλευτές των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, το νομοσχέδιο για την παραγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης.

Πρόκειται για ένα νόμο που απελευθερώνει την παραγωγή και την πώληση προϊόντων κάνναβης γιατί αποφέρει τεράστια κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης.

Η νομιμοποίηση για ιατρική χρήση είναι ο «Δούρειος ίππος» για την νομιμοποίηση και για την ψυχαγωγική χρήση.

Η αλήθεια είναι ότι από την ιατρική έρευνα προκύπτει, ότι η φαρμακευτική κάνναβη επιλέγεται ως ύστατη λύση (όπως και άλλα ναρκωτικά) και δεν αποτελεί φάρμακο επιλογής για καμία ασθένεια.

Η αθώωσή της προωθεί την αντίληψη ότι είναι φάρμακο και όχι ναρκωτικό, ενώ όπου έχει νομιμοποιηθεί η κάνναβη αυξήθηκε ο αριθμός των χρηστών και των εξαρτημένων (Ολλανδία, Τσεχία, ΗΠΑ).

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας ανταποκρινόμενη στο χρέος της απέναντι στα παιδιά, στην κοινωνία και στο μέλλον της πόλη μας, έχει σαφή θέση ενάντια στην νομιμοποίηση της κάνναβης. Παίρνει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με φορείς ενισχύοντας τον αντιναρκωτικό αγώνα.

Πρόσφατα (24 – 1 – 2018) πραγματοποιήθηκε ημερίδα του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), το ΚΕΘΕΑ και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων με θέμα «Όχι σε όλα τα ναρκωτικά».

Αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη και υλοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις του Δήμου Πατρέων με την συνεργασία του ΕΣΥΝ και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα την «Πρόληψη κατά των εξαρτήσεων» και αφορά μαθητές των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους γονείς τους.

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας διεκδικεί ενίσχυση και επαρκή χρηματοδότηση των φορέων Πρόληψης, ενίσχυση Στεγνών θεραπευτικών Προγραμμάτων, λέει «όχι» σε όλα τα ναρκωτικά, αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά. Για μια κοινωνία της δουλειάς και της προκοπής.



Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/3/18 08:49

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/18 16:47

    Ωραία τα στατιστικά και οι αριθμοί αλλά σαν Ε.ΣΥ.Ν. έπρεπε να λάβετε πολύ σοβαρά τους 2 παρακάτω παράγοντες: 1ος Ο άνθρωπος μαστουρώνει από τη στιγμή που κατάλαβε ότι μπορεί να μαστουρώνει και 2ος Όπου υπάρχει ζήτηση υπάρχει προσφορά. Εφόσον η ζήτηση δεν μειώνετε καθόλου, αντιθέτως αυξάνετε, παρά τα ΔΙΣ που δαπανιούνται παγκοσμίως στον 'πόλεμο' κατά των ναρκωτικών είναι επόμενο πως ούτε και η προσφορά πρόκειται να σταματήσει. Παράδειγμα η ποτοαπαγόρευση. Πιο είναι το πραγματικό όπλο που υπάρχει στην μείωση της ζήτησης; Μα η παιδεία ΦΥΣΙΚΑ. Άρα προτιμάτε να μην κάνετε ΤΙΠΟΤΑ για να μειώσετε την ζήτηση, προτιμάτε να δαπανιούνται ΔΙΣ αν όχι ΤΡΙΣ παγκοσμίως σε έναν πόλεμο που δεν προσφέρει τίποτα και εν τέλη να αφήσετε την διάθεση στα καρτέλ και τις παγκόσμιες μαφίες. ΕΛΑ. Μ...Ι ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ!!!!! Καλά ρε γαμώτο δεν υπάρχει ΕΝΑΣ επιστήμονας εκεί μέσα να σας ξεστραβώσει;;!! Τι συμβούλιο είστε εκεί ρε γαμώτο; Με την λογική της κυράς κατίνας θα πάτε να λύσετε ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣΤΙΓΑ;;;;; Τέλος 2 από αυτά που διεκδικείτε έχουν να κάνουν με θεραπεία. Στο θέμα των ναρκωτικών όταν ο νέος σου έρθει για θεραπεία έχεις αποτύχει παντελώς. Έχεις χάσει το παιχνίδι και είναι πλέον αργά! Σ.Σ.: υπάρχουν επιστήμονες που υποστηρίζουν πως με συστηματικά σεμινάρια στα σχολεία, σε 2 γενιές, θα μπορέσουν να εξαλείψουν το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Γιατί δεν τους δίνετε μια ευκαιρία; Είναι πολλά τα λεφτά ε;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/18 02:16

      Ρε φιλε εχεις απολυτο δικιο αλλα πρεπει να τα λες με ρεγουλα εδω μιλαμε για ανθρωπους που αν πεις οτι η γη γυριζει γυρω απο τον ηλιο θα σε φανε , λοιπον παλικαρια η μαριχουανα η φαρμακευτικη που αν διαβασετε το νομο προτου πειτε τις μαλακιες σας ειναι συγκεκριμενης μορφης με το ελαχιστο οριο της ουσιας που σε μαστουρωνει ΠΡΟΒΑΤΑ , ειναι τροποποιημενη για να εχει τα καλα του φαρμακου που αν δειτε τι κανει σε παιδια που εχουν προβληματα θα πειτε οτι ειναι θαυμα, ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΟ ξεκολατε δειτε τα οφελη.
      Αυτο και ΕΛΛΗΝΕΣ παναθεμα σας προτου κανετε προωθηση οτι μαλακια καθε τυπος σας προβαλει διαβαστε 5 λεπτακια για το θεμα.
      Ημασταν οι καλυτεροι στη μελετη και τη φιλοσοφια τωρα ημαστε οι καλυτεροι στη προωθηση τς μαλακιας και στο ΣΑΒΒΙΔΗ και να παει να γαμηθει η Μακεδονια Αιντε γιδια ελληνες

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *