ροή ειδήσεων

Στο στόχαστρο εισαγγελέα μαζικές δηλώσεις κλοπής αυτοκινήτων



ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Εκατοντάδες ποινικές δικογραφίες που βρίσκονται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης, έχουν σχηματιστεί σε βάρος συμπολιτών μας οι οποίοι φέρονται να δήλωσαν την κλοπή του οχήματος τους, προκειμένου να γλιτώσουν τα πρόστιμα επειδή τα είχαν ανασφάλιστα!

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών κινδυνεύουν τώρα να βρεθούν κατηγορούμενοι ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, ενώ το μόνο βέβαιο είναι πως το επόμενο διάστημα θα καταθέσουν ως εν δυνάμει κατηγορούμενοι στον Πταισματοδίκη Ρόδου! Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», οι περισσότερες από τις υποθέσεις αυτές πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης με αφορμή την καταγγελία που έκαναν στα αρμόδια αστυνομικά τμήματα την προηγούμενη χρονιά και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, δεκάδες συμπολίτες.


Ήταν το διάστημα που ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα ανασφάλιστα οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων καλούνταν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα. Ωστόσο οι μαζικές καταγγελίες που έγιναν στην αστυνομία προκάλεσε το προβληματισμό των διωκτικών αρχών και ειδικότερα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου με αποτέλεσμα οι καταγγελίες των ιδιοκτητών των οχημάτων να γυρίσουν «μπούμερανγκ» εναντίον τους!

Με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα σχηματίστηκαν δεκάδες δικογραφίες σε βάρος ατόμων που δήλωσαν ότι είχε κλαπεί πριν από χρόνια το όχημά τους! Με τις υποθέσεις αυτές θα ασχοληθεί το Πταισματοδικείο Ρόδου το οποίο καλείται να πάρει καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους και να διερευνήσει (δικαστικά) αν έχει διαπραχθεί το ποινικό αδίκημα της κλοπής ή της ψευδούς καταγγελίας (372 παρ. 1 ή 230 ΠΚ).


Βάσει των ίδιων πληροφοριών, σε ορισμένες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες «θυμήθηκαν» ότι «έχασαν» ή τους «έκλεψαν» το όχημα του ακόμη και δεκαετίες μετά!


Πάντως όλα τα στοιχεία θα εξεταστούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές οι οποίες θα αποφανθούν και για τη συνέχεια που θα δοθεί, αν δηλαδή οι υποθέσεις αυτές μπουν στο αρχείο ή αν θα συνεχίσουν στις δικαστικές αίθουσες!

dikaiologitika.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *