ροή ειδήσεων

Αγώνες ταχύτητας στη Ρόδο την Άνοιξη

Εντυπωσιακές ειδικές διαδρομές και έντονο άρωμα από το παρελθόν



Η Ρόδος, το νησί των Ιπποτών ετοιμάζει και ετοιμάζεται για μια ξεχωριστή Άνοιξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις αρχές Μαΐου.

Αυλαία με αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο των Μαριτσών στις 5-6 Μαΐου και παράλληλες εκδηλώσεις στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου, με θεαματικό αγώνα Drift και αγώνα Regioularite παλαιών ιστορικών αυτοκίνητων, σε εντυπωσιακές ειδικές διαδρομές.

Συνδεδεμένη ιστορικά με τον κόσμο των τροχών (από την δεκαετία του 50) η Ρόδος, δίνει ειδικό βάρος στην εφετινή Τουριστική Άνοιξη με αφορμή την αναβίωση των αυτοκινητικών αγώνων.

Αθλητισμός, Πολιτισμός και εξειδικευμένα στοχευμένος Τουρισμός με φόντο και τερέν το σμαραγδένιο νησί, ήταν πάντα το επιθυμητό ζητούμενο. Όμως, ένα δυσάρεστο συμβάν σκιάζει την προβολή της πάντα κοσμοπολίτικης Ρόδου, το τραγικό ατύχημα (1971) που στέρησε την ζωή του Γιάννη «Μαύρου» Μεϊμαρίδη.



Σ’ αυτόν τον αείμνηστο σπόρτσμαν και άνθρωπο, είναι αφιερωμένος ο αγώνας και ολόκληρη η προσπάθεια αναβίωσης των αγώνων ταχύτητας, υπό την εποπτεία της ΟΜΑΕ, της Start Line και της Dielpis περί αγώνων.

Ο αγώνας φέτος, μπορεί να μην δίνεται μέσα στα τείχη της Παλαιάς Πόλης, αλλά στα Μαριτσά (αεροδρόμιο), για λόγους ασφαλείας. Όμως υπάρχουν βάσιμες φιλοδοξίες ώστε να επιλυθούν κάποια προβλήματα και να αναβιώσει με την παλαιά μορφή.

Οι φορείς του νησιού, οι αγωνιζόμενοι και η νεολαία, έχουν ήδη αγκαλιάσει με θέρμη, τον επερχόμενο αγώνα και ευελπιστούν σε διεθνείς συμμετοχές στο μέλλον, ώστε να ξαναπιαστεί το νήμα του ιστορικού αγώνα.

Νίκος Τσάδαρης
newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *