ροή ειδήσεων

Ποια ήταν η τελευταία προειδοποίηση του Στίβεν Χόκινγκ για την ανθρωπότητα;



Ο θρύλος της Φυσικής πίστευε ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τη Γη τα επόμενα 200 χρόνια - Η επαφή με τους εξωγήινους και η επιθετικότητα των ανθρώπων θα μπορούσε επίσης να σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας

Αρκετούς μήνες προτού αφήσει την τελευταία του πνοή, ο κορυφαίος θεωρητικός Φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, είχε προειδοποιήσει την ανθρωπότητα ότι η Γη απειλείται κι ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον πλανήτη μέσα στα επόμενα 200 χρόνια «αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως είδος».

«Η Γη απειλείται από τόσους πολλούς κινδύνους σε διάφορους τομείς... Οι φυσικοί μας πόροι εξαντλούνται με ανησυχητικό ρυθμό. Δώσαμε στον πλανήτη μας το καταστροφικό δώρο της αλλαγής του κλίματος. Αυξημένες θερμοκρασίες, μείωση των πολικών πάγων, αποψίλωση των δασών και αποδεκάτισμα των ζωικών ειδών», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Φεστιβάλ Starmus στη Νορβηγία.


Ο Χόκινγκ είχε κάνει παρόμοιες σοκαριστικές δηλώσεις για την τύχη της ανθρωπότητας στο παρελθόν, αλλά στις τελευταίες του παρατηρήσεις, εστίασε σε αρκετά συγκεκριμένα ζητήματα που θεωρεί ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή.

«Ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε άλλα ηλιακά συστήματα. Η εξάπλωση μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που μας σώζει. Ο Γαλαξίας διαθέτει περίπου 100 δισεκατομμύρια πλανήτες. Από αυτά, εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια, είναι «δυνητικά κατοικήσιμα», που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες για να φιλοξενήσουν τη ζωή, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθερού κλίματος που επιτρέπει την ύπαρξη υγρού ύδατος».

Ο Χόκινγκ παρατήρησε ότι υπάρχουν περίπου 1.000 αστέρια μέσα σε 30 έτη φωτός της Γης, οπότε αν μόνο το 1% αυτών «μοιάζουν» με τη Γη, θα έχουμε 10 υποψήφιους πλανήτες για να προχωρήσουμε. Επίσης πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα έχουν αναπτύξει την τεχνολογία για διαστρικό ταξίδι μέσα στα επόμενα 200 έως 500 χρόνια.

«Ο ανθρώπινος αποικισμός σε άλλους πλανήτες δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία. Μπορεί να είναι επιστημονικό γεγονός», είχε υποστηρίξει.

Οι κίνδυνοι της ανθρωπότητας, σύμφωνα με τον Χόκινγκ

Οι κίνδυνοι της ανθρωπότητας περιλαμβάνουν τους αστεροειδείς, την εισβολή εξωγήινων, τον υπερπληθυσμό και την κλιματική αλλαγή.

«Η επαφή με τους εξωγήινους και η επιθετικότητα των ανθρώπων θα μπορούσε επίσης να σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας. Οι μελλοντικές γενιές πρέπει να διασφαλίσουν μια νέα ζωή στο διάστημα αν θέλουμε να επιβιώσουμε. Οι εξωγήινοι είναι μία πραγματική απειλή για το ανθρώπινο είδος, και θα μπορούσαν να κάνουν εισβολή στην πλανήτη μας και να μας εξολοθρεύσουν», είχε υπογραμμίσει.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *