ροή ειδήσεων

Η Τουρκία έθεσε σε υψηλή ετοιμότητα Ταξιαρχία Πεζοναυτών απέναντι από Χίο και Ρόδο - Ξεκινά δοκιμαστικές αποβάσεις



Με δοκιμή των αποβατικών δυνατοτήτων της τουρκικής Στρατιάς κατά του Αιγαίου, ξεκινά τη Δευτέρα ένα κρίσιμο τετραήμερο, στο οποίο όλα είναι πιθανά.

Πιο συγκεκριμένα με τις τις NAVTEX 360-361-362-363 και 364/18 η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχές σε όλο το Αιγαίο από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου για διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά, στα οποία περιλαμβάνεται και αποβατική ενέργεια στον Κόλπο Ξηρού ανατολικά της Σαμοθράκης.

Η άλλη φάση πρόκειται να διεξαχθεί στον Κόλπο Σμύρνης όπου μια από τις περιοχές είναι και η Φώκαια απέναντι από τη Χίο και έδρα της τουρκικής ταξιαρχίας πεζοναυτών όπως και του αποβατικού Στόλου και τέλος στον κόλπο Φετχιγιέ απέναντι από τη Ρόδο.


Το γεγονός ότι στις ασκήσεις πρόκειται να εμπλακεί η Tαξιαρχία πεζοναυτών με καθαρά επιθετικό προσανατολισμό προς την Ελλάδα (όπου και το μοναδικό επιχειρησιακό πεδίο για αποβατικές επιχειρήσεις) καταδεικνύει ότι η Άγκυρα εκτός από «μηνύματα» ετοιμάζεται και στην πράξη για το οτιδήποτε.

Ο καταιγισμός τουρκικών ασκήσεων ειδικά αυτή την περίοδο, με την ελληνική ΝΟΤΑΜ σε ισχύ προϊδεάζει για κρίσιμες καταστάσεις στο Αιγαίο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *