ροή ειδήσεων

Παλιά Πόλη Ρόδου: Μεσαιωνική κατάνυξη



Απολαύστε μια νυχτερινή βόλτα στην παλιά, μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, παρέα με φαντάσματα ιπποτών και ιστορίες για θρύλους.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Διαλέξτε μία από τις εκκλησίες στην Παλιά Πόλη της Ρόδου για να νιώσετε την ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα της περιφοράς του επιταφίου στα στενά δρομάκια, κάτω από τα τείχη και τις καμάρες. Στην οδό Ομήρου είναι ο Άγιος Φανούριος, κοντά στο λιμάνι ο Άγιος Παντελεήμονας. Πλήθος πιστών συγκεντρώνει και ο πάντα εντυπωσιακά στολισμένος επιτάφιος στον Ιερό Ναό Ταξιάρχη στο Δημοτικό Κοιμητήριο.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ
Το πρωί κατευθυνθείτε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο χωριό Παστίδα, 11 χιλιόμετρα από την πόλη. Η πρώτη Ανάσταση γιορτάζεται με εκκωφαντικό τρόπο, αφού οι πιστοί χτυπάνε με μεγάλη δύναμη τα στασίδια της εκκλησίας. Στον ίδιο ναό το βράδυ, εκτός από τα πυροτεχνήματα, μετά το «Χριστός Ανέστη» καίγεται και ομοίωμα του Ιούδα στο προαύλιο της εκκλησίας. Για Ανάσταση δίπλα στη θάλασσα πηγαίνετε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δίπλα στο λιμάνι.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Στον Άγιο Ισίδωρο (65 χλμ. από την Πόλη) διατηρείται το έθιμο Βούρνες. Οι ανύπαντροι του χωριού ανάβουν τον καλαφουνό, μια μεγάλη φωτιά η οποία πρέπει να διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή του Πάσχα για να καεί ο Ιούδας. Τη Δευτέρα του Πάσχα οι νέοι περνάνε από «δικαστήριο», το οποίο εξετάζει τη συμμετοχή τους και μοιράζει ποινές, είτε χρηματικές είτε βούρνα, που πάει να πει ότι ρίχνουν τους νέους σε λακκούβες με νερό.

ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ
Η βόλτα στη Μεσαιωνική Πόλη επιβάλλεται. Επισκεφθείτε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου για να δείτε τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά, τα μεσαιωνικά έπιπλα και όλους τους χώρους του επιβλητικού οικοδομήματος (Πλατεία Κλεοβούλου, τηλ. 22413-65270). Για κοσμοπολιτισμό και εκλεπτυσμένες γεύσεις διαλέξτε το εστιατόριο στο Marco Polo Mansion (Αγίου Φανουρίου 40-42, Παλιά Πόλη, τηλ. 22410-25562). Για νόστιμα μεζεδάκια σε καλές τιμές στο Παραδοσιακό Καφενείο Σύμη στη Νέα Αγορά (τηλ. 22410-22881), για ψαρικά και θαλασσινά ολόφρεσκα (μη χάσετε το λιαστό χταπόδι) στον Πιζάνια (Σοφοκλέους 24, Παλιά Πόλη, τηλ. 22410-22117).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *