ροή ειδήσεων

Όσο τα εκπλειστηριασμένα σπίτια θα πληθαίνουν, τόσο τα ενοίκια θα ακριβαίνουν !!!



Πριν από λίγες μέρες και για αρκετές μέρες, το facebook μου έδειχνε στο newsfeed την ανάρτηση μιας κυρίας που διαφήμιζε την λεύκανση πρωκτού.

Δεδομένου ότι η κυρία αυτή δεν ήταν φίλη μου, ούτε ήμουν μέλος στην ομάδα που αναρτούσε το λινκ ώστε να δικαιολογείται η κοινοποίηση, αλλά και ούτε αναζήτησα το θέμα σε κάποια μηχανή εύρεσης στο διαδίκτυο, είναι απορίας άξιο γιατί είχα αυτή την ενημέρωση από την αγαπητή πλατφόρμα που πλέον μου έχει απαγορεύσει να βάζω οποιοδήποτε λινκ στα σχόλια φίλων!


Η άλλη μου απορία είναι, ποιος έχει όρεξη και χρήμα στα χρόνια της μνημονιακής χολέρας να κάνει λεύκανση -όχι στα δόντια- στον πρωκτό του;

Αυτός που σκέφτεται μόνο τον κ@λο του, είναι μάλλον η σωστή απάντηση…

Το είδος το συναντάμε σε όλη την Ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στις πιο δύσκολες σελίδες της: Πόλεμοι, πείνα, ανισότητες κλπ.


Σ’ αυτό το περίφημο είδος που σε προκαλεί να νιώσεις αποστροφή για το είδος σου, ανήκουν και κάποιοι που βομβαρδίζουν με μηνύματα τις ραδιοφωνικές εκπομπές και σχολιάζουν ότι καλά να πάθουν όσοι πήραν δάνεια από τις τράπεζες για να αγοράσουν σπίτι, ας πρόσεχαν, βλάκες ήταν οι ίδιοι που δεν το έκαναν; Ας τους τα πάρουν τώρα!

Δυστυχώς, το έχω ακούσει από αρκετούς. Τελικά είναι πιο έξυπνος αυτός που σκέπτεται έτσι;

Στην κατηγορία των δανειοληπτών υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες.

Η χειρότερη είναι αυτή εκείνων που είχαν αλλά δανείστηκαν με χαμηλό επιτόκιο για να μην χαλάσουν τα μετρητά τους και, ενώ έχουν να αποπληρώσουν, αρνούνται συνειδητά. Πολύ πιθανό, να είναι και η μικρότερη μερίδα.

Άλλη κατηγορία είναι αυτών που έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους για να πάρουν επιχειρηματικό δάνειο προκειμένου να αναπτύξουν τη δουλειά τους.

Άλλοι – και ίσως οι περισσότεροι- που είχαν κάποια μετρητά, είτε από οικονομίες, είτε από την πώληση ενός μικρού σπιτιού και αγόρασαν ένα πιο καινούριο ή μεγαλύτερο για να στεγάσουν την οικογένεια τους.

Και κάποιοι που ξεκίνησαν από το μηδέν το στεγαστικό τους.

Μια μερίδα ανθρώπων που αποφάσισαν να επενδύσουν χρήματα που ήδη είχαν συμπληρώνοντας με κάποιο δάνειο για να έχουν μια “καλή επένδυση” για τα γεράματα που θα αφήσουν και στα παιδιά τους

Οι περισσότεροι, είδαν το εισόδημα τους στο οποίο πόνταραν να κόβετε, ακόμα και να εξαφανίζεται και τώρα κινδυνεύουν με πλειστηριασμό. Το Αμερικάνικο Όνειρο, που έγινε παγκόσμιος εφιάλτης τώρα και στην Ελλάδα, αφού έκανε το γύρο πολλών χωρών στην Ευρώπη.

Στην κατηγορία της… “λεύκανσης του πρωκτού” (με νοιάζει μόνο ο ποπός μου), επίσης υπάρχουν υποκατηγορίες.

Αυτοί που σοφά δεν εμπιστεύτηκαν το σύστημα και δεν τόλμησαν να κάνουν ανοίγματα.

Αυτοί που δεν θέλουν να δεσμεύσουν τα χρήματα τους σε τούβλα γιατί θέλουν ρευστό για την/τις επιχείρηση/σεις τους.

Αυτοί που βγάζουν πάντα όλα τους τα χρήματα έξω.

Αυτοί που παίζουν στο χρηματιστήριο, τώρα στα funds, δανείζουν με τόκο – γενικώς “παίζουν” με το χρήμα, έντιμα ή ανέντιμα.

Αυτοί που τα βρήκαν έτοιμα, τουλάχιστον μια ή περισσότερες κατοικίες, ή πρόλαβαν να γίνουν ιδιοκτήτες προ κρίσης.

Και αυτοί που έχουν κάπου παρκαρισμένο χρήμα, κατά πάσα πιθανότητα όχι και τόσο έντιμα αποκτημένο κι έχουν καταλάβει ότι, παρ’ όλη την κρίση στο real estate, όπου να ΄ναι θα γυρίσει και θα πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Στην κατηγορία “του πρωκτού”, που θεωρούν εαυτούς πολύ έξυπνους, είναι και οι βλάκες που μένουν στο ενοίκιο και θέλουν να σώσουν κάποιο μικρό κομπόδεμα στην τράπεζα, γιατί ειπώθηκε: ή πλειστηριασμοί θα γίνουν, ή κούρεμα καταθέσεων.

Γιατί είναι βλάκες; Γιατί δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν βλέπεις μόνο το χρώμα του δικού σου πρωκτού και δεν έχεις κάνει τον κόπο να δεις τι τύχη είχαν οι πρωκτοί άλλων σε άλλες χώρες όπου υπήρξε μπαράζ πλειστηριασμών.

Τα κοράκια/τράπεζες/funds αγοράζουν τα σπίτια στο 1/10 της αξίας τους – εμπορικής; αντικειμενικής; Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η σχέση των δυο αλλά σίγουρα πολύ χαμηλά θα γίνεται η εκκίνηση

Στη συνέχεια, τα φιλέτα θα πωλούνται αμέσως πολύ ακριβά σε Άραβες, Ρώσους, Κινέζους που θέλουν να πάρουν βίζα και άδεια παραμονής.

Τα πιο λαϊκά σπίτια θα βγαίνουν προς εκμετάλλευση – ενοικίαση σε ντόπιους ή μετανάστες.

Όσο τα εκπλειστηριασμένα σπίτια θα πληθαίνουν, τόσο τα ενοίκια θα ακριβαίνουν!


Πεντακάθαρος, αναπόφευκτος και παμπάλαιος νόμος ζήτησης-προσφοράς. Δείτε τι έγινε με τους καθηγητές αναπληρωτές που πήγαν σε τουριστικά νησιά και δεν τους έφτανε ο μισθός για να νοικιάσουν έστω ένα δωμάτιο. Όλοι ήθελαν να τους τα νοικιάσουν σε τιμή high season, με αποτέλεσμα τις πρώτες μέρες οι καθηγητές να κοιμούνται στις παραλίες όσο ακόμα ο καιρός το επέτρεπε.

Δείτε επίσης πως οι άστεγοι στην Αμερική αυξάνονται και πληθύνονται αφού τα ενοίκια έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Ακόμα κι εργαζόμενοι, κακοπληρωμένοι αλλά έστω με έναν μισθό, αδυνατούν να καλύψουν το έξοδο ενοικίου: Στις ΗΠΑ έχουν ποινικοποιηθεί οι άστεγοι και όσοι τους βοηθάνε προσφέροντάς τους τροφή!

Η ατομική ιδιοκτησία καταργείται και περνάει στα χέρια είτε κράτους, είτε επιχειρήσεων ή ακόμα και σε συνδυασμό και των δυο. Μονοπωλείται. Οι πολίτες έχουν από ελάχιστες επιλογές ως και καμία – Ατζέντα 21, από το 2011 τα γράφω, αλλά λίγοι τα άκουγαν…

Θα ήθελα, λοιπόν, να πω στην κατηγορία της “έξυπνου πρωκτού”, ότι καλό είναι να αποκτήσουν και λίγο όραση μύγας και να βλέπουν τα πράγματα πιο σφαιρικά. Δεν τους ζητάω να αποκτήσουν αισθήματα ή ενσυναίσθηση. Απλά λίγο περισσότερο μυαλό, γιατί η βλακεία με την κακία πολλές φορές ανταγωνίζονται.

Είναι αυτοί πάντα οι μίζεροι που περιμένουν την ανακαταδιανομή πλούτου/φτώχειας για να περάσουν σε μια άλλη κατηγορία, “ανώτερη”, χωρίς ποτέ να συνειδητοποιούν πόσο αναλώσιμοι είναι οι ίδιοι στο παιγνίδι της παγκόσμιας ελίτ που τρώει πάντα τη μερίδα του λέοντος. Τους πετάει κανένα κόκαλο, εξαγοράζει συνείδηση, ήθος, αρχές κι ανθρωπιά και, όταν έρθει η ώρα, τους πληρώνει με το ίδιο νόμισμα.

Αλήθεια… ποιος νοιάζεται σήμερα να πάει να κάνει λεύκανση πρωκτού; Πάω στοίχημα εκείνοι που τρέχουν πρώτοι για μαύρισμα στις παραλίες για να δείχνουν μελαμψοί στη μούρη ή ακόμα κάνουν και σολάριουμ. Μετά βγάζουν κι από μια σέλφι και των δυο…


http://nea.allnewz.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *