ροή ειδήσεων

Έντονες αντιδράσεις για την πρόταση Κώστα Κατσίκη για ανταλλαγή των «δύο» με τους «οκτώ»



Ο Κώστας Κατσίκης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε ότι θα μπορούσε να υπάρξει παράκαμψη της ελληνικής και τουρκικής δικαιοσύνης και να υπάρξει ανταλλαγή των κρατουμένων
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις Κ. Κατσίκη περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Μπορεί ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων να προσπάθησε να ανασκευάσει, ωστόσο δέχθηκε τα πυρά.

Ο Κώστας Κατσίκης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε ότι θα μπορούσε να υπάρξει παράκαμψη της ελληνικής και τουρκικής δικαιοσύνης και να υπάρξει ανταλλαγή των κρατουμένων.


«Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε (σ.σ. η ανταλλαγή) να αποτελέσει λύση, με όλο το σεβασμό προς την ελληνική δικαιοσύνη» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Λίγη ώρα μετά τις αντιδράσεις ο Κώστας Κατσίκης έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις, μέσω του enikos.gr, και να σημειώσει ότι εξέφρασε προσωπική άποψη και αναφέρθηκε σε ένα υποθετικό και μόνο σενάριο. «Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι τη Δικαιοσύνη και εκφράζω προσωπική άποψη, ούτε του προέδρου μου, ούτε του κόμματός μου» εξήγησε.

«Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών, θεμελιώδης Αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις Κατσίκη για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.

«Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου» αναφέρει η ΝΔ.

«Αδιανόητη και απαράδεκτη τη σπουδή του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν. Συμφωνεί, άραγε, η κυβέρνηση με τις θέσεις του κ. Κατσίκη; Οφείλει να τοποθετηθεί», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.



«Η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα. Αν δεν λειτουργεί ως «λαγός»….» επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «όσοι υιοθετούν την άποψη Ερντογάν περί «ανταλλαγής» προσφέρουν κακές υπηρεσίες».



«Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, που είναι σαν να τους λέει ότι τα παιδιά τους είναι «προϊόν ανταλλαγής»… Δεν είναι προϊόν ανταλλαγής οι δύο έλληνες στρατιώτες που κρατούνται παράνομα από το καθεστώς. Eίναι αυθαίρετη και λάθος η δήλωσή του. Η άποψη του Κατσίκη είναι προσωπική, και καλό είναι όταν είμαστε πολιτικοί να μην εκφράζουμε προσωπικές απόψεις» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Λαζαρίδης από την πλευρά του ανέφερε ότι «δεν μπορεί να σταθούν τα περί ανταλλαγής… Είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη, δεν μπορεί να επηρεαστεί από την κυβέρνηση, να σεβόμαστε όλοι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης».

Σε κάθε περίπτωση για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει ζητηθεί η ανταλλαγή των κρατουμένων, ούτε προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/3/18 09:33

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ Ο ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ.ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ.ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ .ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ '' ΛΑΓΟΣ',-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *