ροή ειδήσεων

Εξαίρεσαν την Κάλυμνο από τη σύναψη συμβάσεων οικογενειακών γιατρών



Πρωτοφανή κίνηση και πράξη ακραίου παραλογισμού χαρακτηρίζει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, την εξαίρεση της Καλύμνου από την πρόσκληση που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ για τη σύναψη συμβάσεων οικογενειακών γιατρών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, αναδεικνύοντας το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αποκλεισμό της Καλύμνου από τις συμβάσεις.

Αν και στην πρόσκληση αναφέρεται ότι ο αριθμός των συμβάσεων προκύπτει από τις ανάγκες του συνόλου του πληθυσμού, η Κάλυμνος με 16.000 πληθυσμό εξαιρέθηκε τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες και οι δομές της δημόσιας υγείας στο νησί, είναι υποστελεχωμένες.

Ο κ. Κόνσολας ζητά ενημέρωση και υπεύθυνη απάντηση για τους λόγους εξαίρεσης της Καλύμνου από την πρόσκληση, ενώ ζητά να υπάρξει άμεσα διορθωτική κίνηση από την πλευρά του Υπουργείου και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Μ.Κόνσολα

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση της Καλύμνου από την πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ για τη σύναψη συμβάσεων οικογενειακών γιατρών»

Κύριε Υπουργέ,

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στις 17 Ιανουαρίου απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη συμβάσεων οικογενειακών γιατρών.

Στην πρόσκληση αναφέρεται ότι ο αριθμός των συμβάσεων προκύπτει από τις ανάγκες του συνόλου του πληθυσμού εκάστου Τοπικού Δικτύου Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με βάση τις αποφάσεις των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη πρόβλεψη δεν τηρήθηκε για την Κάλυμνο, ένα μεγάλο νησί της Δωδεκανήσου, που κατά ένα παράδοξο τρόπο εξαιρέθηκε από την πρόσκληση.

Αυτό σημαίνει ότι στην Κάλυμνο δεν μπορούν οι γιατροί να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι ανάγκες σε ένα νησί με 16.000 μόνιμους κατοίκους είναι ιδιαίτερα αυξημένες, τη στιγμή μάλιστα, που οι δομές της δημόσιας υγείας είναι υποστελεχωμένες. Η εξαίρεση της Καλύμνου από την πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ, συνιστά πράξη ακραίου παραλογισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η Κάλυμνος από την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη σύναψη συμβάσεων οικογενειακών γιατρών.
Εάν το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προτίθενται να αποκαταστήσουν άμεσα την άδικη και άνιση αυτή αντιμετώπιση εις βάρος των πολιτών του νησιού.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *