επικαιρότητα

Άφαντη η τουρκική αεροπορία στο Αιγαίο λόγω του «Ηνίοχου»

Σε αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης πετούν σήμερα τα μαχητικά της άσκησηςΤην ησυχία τους φαίνεται πως έχουν βρει τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας τις τελευταίες τρεις ημέρες που είναι σε εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2018» σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών. Στρατιωτική πηγή που μίλησε στο newsbeast.gr αναφέρθηκε σε ανυπαρξία πτητικής δραστηριότητας.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα είναι ελάχιστα. Χαρακτηριστικά σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ χθες και την πρώτη ημέρα της άσκησης η τουρκική δραστηριότητα ήταν μηδενική.

Μόνο την Τρίτη εμφανίστηκε ένα ζεύγος οπλισμένων μαχητικών F-16 που προχώρησε σε 1 παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και 2 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου σε βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο.

Σήμερα μέχρι το μεσημέρι είχε εμφανιστεί μόνο ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 ανατολικά της Ρόδου, που αποχώρησε από το FIR Αθηνών προς το αντίστοιχο της Λευκωσίας.

Σήμερα τα μαχητικά που συμμετέχουν στον «Ηνίοχο 2018» θα ασκηθούν σε σενάρια υποστήριξης επιχείρησης έρευνας και διάσωσης μάχης στις περιοχές του Παγασητικού και της Θεσσαλίας, ενώ τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν και νυχτερινές αποστολές αυξάνοντας ακόμα περισσότερο και το επίπεδο της Ελληνικής Αεροπορίας σε τέτοιου είδους αποστολές.

Κάποια μαχητικά του Ισραήλ που έχουν αναφερθεί σε ελληνική αεροπορική βάση, σχετίζονται με την διμερή συνεργασία της Αθήνας και του Τελ Αβίβ και όχι με την άσκηση «Ηνίοχος» για την οποία τα ισραηλινά αεροπλάνα αναμένονται την δεύτερη εβδομάδα της.

Σχόλια

S M S

Πρόγνωση έως το ΣαβΚυρ
κατά τόπους πολλά κλικ με πιθανότητα διαφημίσεων
αποκλείονται προβολές από google
θα σημειωθούν εισπράξεις από τοπικό συνεργάτη
φορολόγηση ούτε για αστείο
για περισσότερο σαννό φέρτε και φίλους
Ρασπούτιν ο τρομερός

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης