ροή ειδήσεων

Εκδηλώσεις πολιτισμού σε Κάσο, Κω και Ρόδο



Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε να υποστηρίξει εκδηλώσεις πολιτισμού οι οποίες προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν σε Κάσο, Κω και Ρόδο.

Το τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα συνδιοργανώσει με τον Σύλλογο Κασιωτών Ρόδου «Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ», το πολιτιστικό φεστιβάλ Κάσου από 16 έως 23 Αυγούστου το οποίο αποτελείται από σειρά συναυλιών με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Φραγκούλης κ.α.

Επίσης, το τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα συνδιοργανώσει στη Κω στις 9 Σεπτεμβρίου με Φίλους Χορωδιακής Μουσικής Ρόδου και τον Δήμο Κω Βραδιά Ελλήνων συνθετών με τη , συμμετοχή 50 ατόμων – μελών της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου.

Τέλος, το τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα συνδιοργανώσει στις 12 Σεπτεμβρίου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Εμπωνας «Ο ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ», τη Γιορτή Παραδοσιακής Φορεσιάς στην Παναγία του Μπούργου.

Στη γιορτή θα συμμετέχει ένα επιτελείο από 20-25 γυναίκες της Έμπωνας που θα δείχνουν βήμα-βήμα πως γίνεται η μπωνιάτικη φορεσιά (από το κόψιμο του υφάσματος, το ράψιμο, το μοναδικό κέντημα ως τις κάλτσες και τις καλτσοδέτες το «σκούφωμα των γυναικών και τις δάγκλες του φουστανιού). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μουσική και χορό σε 3 – 4 σημεία της Παλιάς Πόλης από τα παιδιά των χορευτικών ομάδων του συλλόγου τα οποία θα περπατήσουν όλες τις οδούς της Παλιάς Πόλης με τις φορεσιές τους και την συνοδεία μουσικών. Στο τέλος όλα τα τμήματα θα καταλήξουν στην Παναγία του Μπούργου όπου θα προβληθεί βίντεο από το 1922 με ντοκουμέντα της φορεσιάς και θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους κρασί, ψωμί και ελιές από εθελοντικές ομάδες.


TornosNews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *