ροή ειδήσεων

«Σταυροφορία» της εργοδοσίας ενάντια στην προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων

Συνεχίζονται οι απολύσεις και στη Ρόδο


Τις απολύσεις εργαζομένων από τα ξενοδοχεία της «Aldemar» στη Ρόδο,στις οποίες προχωρά η εργοδοσία στο πλαίσιο του «πλάνου αναδιάρθρωσης» και της μετάβασης της επιχείρησης σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Amilia Mare» και «Paradise Village».

Από τον περασμένο Δεκέμβρη μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί τουλάχιστον 20 εργαζόμενοι. Ανάμεσά τους βρίσκονται εργαζόμενοι που δουλεύουν πολλά χρόνια στην επιχείρηση, πράγμα που επιβεβαιώνει πως «ο βασικός στόχος είναι η εκκαθάριση εργαζομένων που έχουν συγκροτημένα δικαιώματα και η αντικατάστασή τους με νέους, με κάθε λογής σχέση εργασίας, με μισθούς - ψίχουλα», τονίζει το Σωματείο και προσθέτει πως για τον ίδιο λόγο χτυπιέται από την εργοδοσία η δράση του. Οπως υπενθυμίζει, από την προηγούμενη χρονιά δραστηριοποιούνται στην επιχείρηση δύο εργολαβικά συνεργεία, με εργαζόμενους που γίνονταν «μπαλάκι», τη μια μέρα στη λάντζα, την άλλη στα δωμάτια, την τρίτη στα εστιατόρια.

Το Σωματείο έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις απολύσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Ρόδο. Ομως, «την ίδια μέρα που ο επιθεωρητής Εργασίας κατέγραψε στην εργατική διαφορά ότι η επιχείρηση οφείλει να αποδείξει ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για τις απολύσεις που ήδη έχει κάνει, αυτή προχώρησε σε νέες απολύσεις!», αναφέρει χαρακτηριστικά. Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους, παλιούς και νέους, απολυμένους και μη, να συσπειρωθούν στις γραμμές του. «Κανείς πέρα από εμάς τους ίδιους δεν θα ανησυχήσει για τα δικαιώματά μας και τις δουλειές μας. Στο χέρι μας είναι να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις», τονίζει.

rizospastis

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *