ροή ειδήσεων

H γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη

Στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 οι ελληνικές γεύσεις παρουσιάζονται στο εμβληματικό James Beard Foundation.



Στον ναό της Γαστρονομίας των ΗΠΑ, το James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, παρουσιάζει τα μυστικά της γαστρονομικής παράδοσης του Νοτίου Αιγαίου, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018.


Επικεφαλής της ομάδας είναι η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, βραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μαζί με ταλαντούχες αμερικανίδες σεφ, μέλη του φημισμένου club των ΗΠΑ, Les Dames d' Escoffier, θα ξετυλίξουν τα μυστικά της αιγαιακής γαστρονομίας στο πιο απαιτητικό κοινό της Νέας Υόρκης. Δημοσιογράφοι γεύσης και γαστρονομικού τουρισμού, food & beverage opinion leaders και bloggers γαστρονομίας θα παραστούν στη συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ως μοναδικοί γαστρονομικοί προορισμοί και θα γευθούν τις ξεχωριστές δημιουργίες των σεφ.


Το μενού θα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά πιάτα της αιγαιακής κουζίνας, με πρωταγωνιστές τα θαλασσινά αλλά και τα όσπρια, το λάδι και τα τοπικά βότανα. Τα πιάτα θα συνοδεύουν επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του Νοτίου Αιγαίου. Στο πλευρό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα βρίσκεται και ο 20χρονος Σπύρος Κουγιός, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας στο πλαίσιο του προγράμματος «Taste the seasons» με στόχο την ανάδειξη των νησιών της ως διεθνείς γαστρονομικούς προορισμούς. Σε αυτήν την προσπάθεια βρίσκεται πάντα δίπλα της η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ως Στρατηγικός Κοινωνικός Εταίρος. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η εταιρεία ταξιδιωτικού μάρκετινγκ «LifeThink».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *