ροή ειδήσεων

Απλήρωτοι και οι συμβασιούχοι στα hot spot στα νησιά



Απλήρωτοι περισσότερους από τρεις μήνες μένουν οι συμβασιούχοι στην υπηρεσία υποδοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση των συμβασιούχων στο κέντρο ταυτοποίησης και υποδοχής στη Λέρο. Μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι «έχουν δείξει μεγάλη κατανόηση σε διάφορα τεχνικά ζητήματα που αφορούν την καταβολή μισθών, αλλά πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια».

Η ανακοίνωση των συμβασιούχων αναφέρει τα εξής:
«Απλήρωτοι και πάλι οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης

»Απλήρωτοι παραμένουν επί τρεις και πλέον μήνες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Φυλάκιο, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος). Πρόκειται για περίπου 265 συμβασιούχους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί από τον Αύγουστο 2017 και των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον ερχόμενο μήνα.

»Μάλιστα σε ορισμένα hotspots οι συμβασιούχοι αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων, πάνω στους οποίους στηρίζεται η ομαλή λειτουργία. Η υπηρεσία Υποδοχής και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους εργαζόμενους καθώς τους οφείλονται τα δεδουλευμένα των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Παρόλ’ αυτά, οι εργαζόμενοι στα hotspots καλύπτουν ένα εύρος υπηρεσιών (διοικητικά, τεχνικά θέματα) που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των hotspot και προσέρχονται καθημερινά στην εργασία τους καλούμενοι να διαχειριστούν απρόβλεπτες προσφυγικές ροές.

»Σ’ αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο ανταμείβει τους εργαζόμενους με απίστευτη καθυστέρηση των δεδουλευμένων. Μάλιστα η ίδια καθυστέρηση έχει επαναληφθεί και κατά την πρώτη πληρωμή, όταν ο μισθός Σεπτεμβρίου κατεβλήθη τέλη Νοεμβρίου. Οι εργαζόμενοι έχουν δείξει μεγάλη κατανόηση σε διάφορα τεχνικά ζητήματα που αφορούν την διαδικασία καταβολής μισθών, αλλά πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Σε συνεχείς επαφές με την Οικονομική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Υποδοχής, οι αρμόδιοι δεν είναι καν σε θέση να προβλέψουν κάποια πιθανή ημερομηνία πληρωμής και αφήνουν τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

«Ένα άλλο ζήτημα είναι η μη πρόβλεψη και κάλυψη υπερωριών. Τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προφανώς και λειτουργούν κάθε μέρα και ώρα, καθώς έχουν να κάνουν με μη προβλέψιμους παράγοντες όπως μία άφιξη δεκάδων προσφύγων ανά πάσα στιγμή. Το Υπουργείο δεν έχει προβλέψει την καταβολή υπερωριών σε συμβασιούχους, με αποτέλεσμα όσοι παρατείνουν το ωράριό τους για να μπορέσει να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των προσφύγων ,πληρώνονται σε άδειες κάποιων ωρών ή ημερών.

»Σε όλα αυτά προστίθεται και η αβεβαιότητα σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων καθώς από 28 Απριλίου λήγουν σταδιακά και στα περισσότερα hotspots τα οποία απαρτίζονται κατά πλειοψηφία από τους συγκεκριμένους συμβασιούχους, δε θα διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των δομών.

»Με βάση τα παραπάνω, απαιτούμε την άμεση καταβολή των μισθών και να λάβουμε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την Υπηρεσία Υποδοχής στα εξής ερωτήματα :

»Πότε προβλέπεται η καταβολή των μισθών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Θα ομαλοποιηθεί η πληρωμή μετέπειτα ;

»Ποια πρόβλεψη υπάρχει σχετικά με τους υπαλλήλους που παρατείνουν το ωράριό τους και κάνουν υπερωρίες για να καλύπτουν τις ανάγκες των Κέντρων ;

»Συμβασιούχοι Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης

ΣΟΧ2/2017»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *