ροή ειδήσεων

Ο Μάρτιος του 2018 είναι ο πιο άνυδρος Μάρτιος των τελευταίων 5 ετών για τη Ρόδο

Γράφει ο Σεραφείμ Χριστοδούλου: Πτυχιούχος Περιβαλλοντολόγος, συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών



Με αισθητά μειωμένες βροχοπτώσεις κύλησε ο Μάρτιος 2018 για το νησί της Ρόδου. Σύμφωνα με το δίκτυο Αυτόματων Μετεωρολογικών Σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τον περασμένο μήνα η βροχόπτωση ήταν: 17.2 χιλιοστά στον Έμπονα, 9.6 χιλιοστά στην πόλη της Ρόδου, 7.4 χιλιοστά στην Λίνδο (στατιστικό αποτέλεσμα, λόγω βλάβης του σταθμού στην περιοχή της Λίνδου τον συγκεκριμένο μήνα) και 6.6 χιλιοστά στην Κατταβιά. Σε σχέση με το 2017, για τον ίδιο μήνα, παρατηρείται μια μείωση της ποσότητας βροχής που αγγίζει κατά μέσο όρο το 88.9% για ολόκληρο το νησί της Ρόδου. Μάλιστα, ο Μάρτιος του 2018 αποτελεί για όλους τους σταθμούς ρεκόρ χαμηλότερων επιπέδων βροχής απο την αρχή λειτουργίας τους, δηλαδή από το 2013 για την πόλη της Ρόδου και από το 2014 για τους υπόλοιπους σταθμούς (δείτε το σχετικό έγχρωμο διάγραμμα).
Αξίζει να σημειωθεί οτι κανονικά στο νησί της Ρόδου κατά μέσο όρο πέφτουν 75.6 χιλιοστά βροχής κατά μέσο όρο στο νησί. Με βάση αυτού για το σύνολο της Ρόδου παρατηρήθηκε μια απώλεια της τάξης των 65.4 χιλιοστών σε σχέση με τις φυσιολογικές τιμές για τον μήνα Μάρτιο.
Τόσο χαμηλή ποσότητα βροχόπτωσης συνήθως παρατηρείται τον Σεπτέμβριο στο νησί κάνοντας τον περασμένο Μάρτιο να θυμίζει εποχιακά... Αρχές καλοκαιριού παρά άνοιξης!!!
Η ανομβρία φαίνεται να διατηρείται και τις πρώτες ημέρες του Απριλίου με την θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά και να φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Μια μικρή αλλαγή του καιρού αναμένεται από την Μεγάλη Παρασκευή και κυρίως το Μεγάλο Σάββατο και το Πάσχα με συννεφιά και πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις.

verena

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *