ροή ειδήσεων

Κίνδυνος για τον ευρωπαϊκό Τουρισμό, από ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις



Προειδοποιούν οι ειδικοί για κινδύνους στον ταξιδιωτικό κλάδο εξαιτίας επιθέσεων στον κυβερνοχώρο από Ρώσους. Ανακοινώσεις σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Μπαράζ δημοσιευμάτων στον ευρωπαϊκό Τύπο

Ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται στο στόχαστρο Ρώσων hackers, όπως προειδοποιούν ειδικοί στις διαδικτυακές απάτες.

Το Εθνικό Κέντρο Διαδικτυακής Ασφάλειας, του Ηνωμένου Βασιλείου, και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας, των Η.Π.Α., εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση τη Δευτέρα σχετικά με «κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο υποκινούμενη από τη ρωσική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα, σημαντικοί πάροχοι υποδομών, αλλά και μικρές εγχώριες επιχειρήσεις βρίσκονται στο στόχαστρο.

Η εταιρεία Profit που ειδικεύεται στις απάτες στην ταξιδιωτική βιομηχανία, σε ανακοίνωσή της, προειδοποίησε για τις επιθέσεις, που έρχονται ως αντίκτυπος των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία υποστηριζόμενων από το Ην. Βασίλειο, ήταν ζωτικής σημασίας. Ο πρόεδρος της Profit, Barry Gooch, δήλωσε: «Οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις δεν πρέπει να αγνοήσουν αυτήν την προειδοποίηση. Αρκεί μόνο μία μεγάλη επίθεση για να βλάψει τη φήμη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας».

Ανέφερε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να συνεπάγονται κλοπή χρημάτων της εταιρείας ή των δεδομένων των πελατών.

Και συμπλήρωσε: «Οι πιο ευπαθείς ταξιδιωτικές εταιρείες είναι αυτές που διατηρούν γραφεία στο εξωτερικό, όπου μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές υπηρεσίες ασφαλείας ή πρωτόκολλα. Ενδεχομένως, αν οι εγκληματίες ήθελαν να επιτεθούν σε μια μεγάλη επιχείρηση που θα συγκέντρωνε τα φώτα της δημοσιότητας, τότε αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες ή οποιαδήποτε μεγάλη ταξιδιωτική εταιρεία θα βρισκόταν σε κίνδυνο».
Οι προειδοποιήσεις

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ην. Βασίλειο υποδεικνύουν ότι στο στόχαστρο βρίσκονται εκατομμύρια μηχανές που μεταφέρουν δεδομένα στο διαδίκτυο. Ο Gooch από την πλευρά του ανέφερε ότι κάθε ασυνήθιστη δραστηριότητα θα πρέπει να αναφέρεται στην αρμόδια εταιρεία καταπολέμησης απάτης, Action Fraud.

Η αγγλική κυβέρνηση προχώρησε στην εφαρμογή του προγράμματος Cyber ​​Essentials για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προστατευθούν από κοινές διαδικτυακές απειλές. Αυτό απαιτεί την πιστοποίηση των προμηθευτών, ώστε να μπορούν να υποβάλλουν προσφορές για συμβόλαια που αφορούν τη διαχείριση ορισμένων ευαίσθητων και προσωπικών δεδομένων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *