ροή ειδήσεων

Ένοπλες Δυνάμεις: Εκατοντάδες συναγερμοί ετοιμότητας στο Αιγαίο



Ξεκάθαρο μήνυμα επιχειρησιακής εγρήγορσης εκπέμπουν με μεγαλύτερη ένταση τους τελευταίους μήνες οι φρουρές των νησιών. Από το βορειότερο άκρο του Αιγαίου έως στις εσχατιές της νότιας πλευράς του αρχιπελάγους, οι δυνάμεις ασκούνται διαρκώς με πολλούς συναγερμούς και πολυποίκιλα “επεισόδια”.

Κύριος στόχος είναι ανα πάσα στιγμή να γνωρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως θα πρέπει να αντιδράσουν απέναντι σε ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την γειτονική χώρα, καθώς η προκλητικότητά της καθημερινά κλιμακώνεται. Περισσότεροι από 120 συναγερμοί έχουν δοθεί το τελευταίο 14μηνο ενώ έχουν πραγματοποιηθεί από το σύνολο των δυνάμεων βολές με κάθε είδους οπλικό σύστημα που υπάρχει στα νησιά τα οποία βρίσκονται υπό τη διοίκηση της ΑΣΔΕΝ.

Βολές με βαρέα όπλα πεζικού, από άρματα μάχης, από οβιδοβόλα του πυροβολικού καθώς επίσης από το σύνολο του φορητού οπλισμού. Σε αυτές τις ασκήσεις καταγράφεται η αύξηση του αριθμού των εθνοφυλάκων, αλλά και η μετακίνησή τους από μεγάλα νησιά σε μικρότερα, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εκάστοτε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Κύριες ασκήσεις είναι φυσικά οι ανακαταλήψεις βραχονησίδων, οι έκτακτες επανδρώσεις ακόμη και των πιο απομακρυσμένων φυλακίων, η υπεράσπιση νησιών μέχρι να φτάσουν δυνάμεις από την ηπειρωτική χώρα καθώς και άλλα σενάρια.

Η προκλητικότητα της Άγκυρας έχει καταγραφεί από το επίπεδο των δηλώσεων της πολιτικής ηγεσίας, και έχει περάσει στις ΤΕΔ, τις οποίες το καθεστώς Ερντογάν, με τις συνεχιζόμενες εκκαθαρίσεις, έχει πάρει σχεδόν, υπό τον πλήρη έλεγχο του.

Ο “σουλτάνος” που βρίσκεται πρόωρα σε προεκλογική τροχιά, για εσωτερική κατανάλωση, διατηρεί υψηλά τους τόνους με τη χώρα μας, χαρακτηριστική είναι και η τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσει την ηγεσία, θέλοντας να ξεπεράσει σε χρόνο διακυβέρνησης τον Εθνάρχη της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ.

Άλλωστε έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το 2023, όταν και θα γίνουν οι εορτασμοί για την επέτειο ίδρυσης του σύγχρονου Τουρκικού Κράτους. Ορόσημο κατά το οποίο φιλοδοξεί να έχει εδραιωθεί ως ο αναμφισβήτητος ηγέτης στο σταυροδρόμι ανατολής και δύσης.

Όλο αυτό το οικοδόμημα, αναλύεται ενδελεχώς από τους επιτελείς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πλαίσιο λοιπόν της τυποποίησης, προσπαθούν να διατηρούν σε εγρήγορση τις κρίσιμες μονάδες και στους σχηματισμούς αιχμής στο Ανατολικό, και όχι μόνο, Αιγαίο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *