ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: στα περυσινά επίπεδα η τιμή του οβελία



Στα περυσινά επίπεδα εκτιμάται ότι, θα κυμανθούν και φέτος οι τιμές πώλησης των αμνοεριφίων στην αγορά της Ρόδου. Οι κρεοπώλες και οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό, διατήρησαν και φέτος τις ίδιες τιμές στα αμνοερίφια που διαθέτουν προς πώλησης.

Στα ντόπια κρεοπωλεία η τιμή των αμνοεριφίων κυμαίνεται από 8-9 ευρώ το κιλό , ενώ στα σούπερ μάρκετ από 6-7 ευρώ το κιλό. Αν φέτος δεν ήταν νωρίς το Πάσχα , ενδεχομένως οι τιμές των αμνοεριφίων να ήταν χαμηλότερες, αλλά η παραγωγή αυτή την περίοδο είναι περιορισμένη όχι μόνο στο νησί μας αλλά και στα υπόλοιπα νησιά από τα τροφοδοτείται η αγορά της.

Ήδη κτηνοτρόφοι από νησιά της Δωδεκανήσου διέθεσαν περίπου 7.000 αμνοερίφια σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μας με αποτέλεσμα η ντόπια παραγωγή να μην επαρκεί να καλύψει τη ζήτηση που υπάρχει.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αλυσίδες σούπερ μάρκετ να διαθέτουν αμνοερίφια ακόμη και σε χαμηλότερες τιμές, τα οποία όμως εισάγουν από την Βουλγαρία και τα Σκόπια .

Πάντως οι παραγγελίες που δέχονται οι ντόπιοι κρεοπώλες αλλά και οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ για τον οβελία φέτος είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Οι καταναλωτές είναι ακόμη διστακτικοί στην αγορά του οβελία , προφανώς ελπίζοντας ,πως η μειωμένη ζήτηση του ,θα ρίξει την τιμή του μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή που κορυφώνεται η κίνηση. Παρόλα αυτά όμως και πάλι ,θα επιλέξουν να προμηθευτούν για το πασχαλινό τραπέζι τους, ντόπιο αρνάκι και κατσικάκι , με βάση το βαλάντιο τους ,το οποίο θα καθορίσει και την ποσότητα τους.

Και φέτος τα σφαγεία σε Έμπωνα και Ρόδο που ήδη ξεκίνησαν την λειτουργία τους εξυπηρετούν τους κτηνοτρόφους του νησιού μας και όπως εκτιμάται θα οδηγηθούν συνολικά σε σφαγή περισσότερα από 7.000 αμνοερίφια από το νησί μας. Τα κρεοπωλεία αλλά και τα ντόπια σούπερ μάρκετ διαθέτουν προς πώληση αμνοερίφια που προμηθεύονται από κτηνοτρόφους της Ρόδου και των γύρω νησιών δηλαδή από την Σύμη, την Τήλο ακόμη και από την Κάσο , την Λέρο και την Αστυπάλαια.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται αυτές τις ημέρες επί ποδός για την προστασία της δημόσιας υγείας πραγματοποιώντας εντατικούς ελέγχους στα κρεοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ που διαθέτουν προς πώληση αμνοερίφια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων στην αγορά της Ρόδου υπάρχει επάρκεια αγαθών ενόψει του Πάσχα, το ζητούμενο όμως είναι κατά πόσο αντέχει η τσέπη των καταναλωτών να ξοδέψουν κάτι παραπάνω για το Πασχαλινό τραπέζι , καθώς φέτος είναι νωρίς και οι περισσότεροι εποχιακοί εργαζόμενοι ακόμη δεν έπιασαν δουλειά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *