ροή ειδήσεων

Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή και σήμερα



Καιρός – Σκόνη από την Αφρική «πνίγει» τη χώρα – Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αθήνα – Δείτε τις εικόνες από την πρωτεύουσα – Νέο έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ – Πότε και πού θα βρέξει τις επόμενες ημέρες


Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα και σήμερα, Κυριακή (15/04/2018) στη χώρας μας, λόγω της αφρικανικής σκόνης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική, όπου πέπλο σκόνης έχει «σκεπάσει» την Αθήνα. Η ορατότητα σε πολλές περιοχές είναι περιορισμένη, ενώ ο ουρανός έχει ένα πορτοκαλί χρώμα…


Η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) είχε προβλέψει πως το φαινόμενο της σκόνης από την Αφρική θα ήταν ιδιαίτερο αισθητό στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο.


Παράλληλα, το σκηνικό του καιρού σήμερα «ντύνουν» οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι βροχές και οι ισχυροί άνεμοι. Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το πρωί της Κυριακής προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους.
Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στη Μακεδονία. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί τοπικά 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Πού θα βρέξει τη Δευτέρα

Για τη Δευτέρα (16/04) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από αργά το απόγευμα και στο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων τοπικά 7 μποφόρ στα πελάγη με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βάθους χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *