επικαιρότητα

«ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΑ»Μπερδεμένος ο κ. Χατζηευθυμίου στην άγνοια του, λόγω της διαρκούς, συνεχόμενης και μόνιμης απουσίας του, ως επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, αλλά και ως απλός δημοτικός σύμβουλος από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προτρέχει μονίμως αρθρογραφώντας, να «κάνει το σκοτάδι αυτό πιο δυνατό…».

Ασφαλώς ένας πρώην Δήμαρχος, όπως και κάθε πολίτης δικαιούται να κάνει κριτική, με ενσυναίσθηση, δημοκρατικά, με λογικά και αληθή επιχειρήματα. Είναι λυπηρό, που ενεργοποιούνται τα επιθετικά αντανακλαστικά του κ.Χατζηευθυμίου και μονίμως ετοιμοπόλεμος απαξιώνει, υποτιμά, και υποβαθμίζει το έργο της Δημοτικής Αρχής, με εντελώς αβάσιμες ανακοινώσεις, συνεντεύξεις και ανέξοδες κριτικές. Θα έπρεπε με την γνώση και την εμπειρία, που έχει αποκομίσει από την θέση αυτή, όπως κάνουν οι άλλοι προηγούμενοι Δήμαρχοι, με τους οποίους συζητώ και συνεργάζομαι για θέματα του Δήμου μας, να υπερβεί τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αφού εξάλλου ουσιαστικά έχει παραιτηθεί από επικεφαλής της παράταξης του και να δείξει όχι αναγνώριση, αλλά κατανόηση...

Ωστόσο θέλω να ενημερώσω τους πολίτες για την πραγματική κατάσταση της διαμόρφωσης και συντήρησης της κεντρικής εισόδου της πόλης μας, στα Κρητικά. Καμία αφαίρεση του κεντρικού φωτισμού, ο οποίος βρίσκεται πάνω στην διαχωριστική γραμμή της κεντρικής λεωφόρου, δεν γίνεται. Αυτό, το οποίο γίνεται είναι η συντήρηση και η βαφή των κεντρικών ιστών φωτισμού η οποία δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι σήμερα και η επανατοποθέτηση τους.

Στο πάρκο Δημοκρατίας θα τοποθετηθούν οι παροπλισμένοι και σε αχρησία ήδη επί των ημερών του κ.Χατζηευθυμίου, μικροί ιστοί φωτισμού, που βρίσκονται μπροστά στις κατοικίες των Κρητικών και στη θέση τους θα φυτευθούν καλλωπιστικά δένδρα, εφόσον το επιτρέπει το υπέδαφος. Επιπλέον θα συντηρηθεί και ο φωτισμός, ο οποίος βρίσκεται από την πλευρά της θάλασσας.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα που ο κ Χατζής Χατζηευθυμίου αναφέρεται λανθασμένα στις εργασίες που εκτελούνται στην περιοχή των Κρητικών. Η πρώτη αφορούσε την καθαίρεση των κρηπιδωμάτων που εξείχαν στην κεντρική λεωφόρο και τα οποία είχαν κατασκευαστεί επί των ημερών του και εξαιτίας των οποίων θρηνήσαμε θανατηφόρα ατυχήματα. Και τότε λανθασμένα ισχυρίστηκε ότι ο δήμος καθαιρεί το σύνολο τον κρηπιδωμάτων .

Η Δημοτική Αρχή, δεν έχει νόημα να «παλεύει με το σκοτάδι …, αλλά να κάνει το φως …της Ρόδου πιο δυνατό». Αυτό ακριβώς πράττει. Όχι μόνο θα συντηρήσουμε τον υφιστάμενο φωτισμό στα όρια της αρμοδιότητας του Δήμου ( όχι του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, το οποίο δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα και στην ευθύνη του Δήμου), αλλά θα προβούμε άμεσα στην αντικατάσταση 32.732 λαμπτήρων φωτισμού με λάμπες LED, με την υποβολή πρότασης στα ΣΔΙΤ, άλλως με διεθνή διαγωνισμό, όπως όλα αυτά έχουν ψηφιστεί και έχουν ληφθεί αποφάσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία ασφαλώς ο κ. Χατζηευθυμίου αγνοεί… όπως προφανώς αγνοεί ότι την έγκριση των μελετών ψήφισαν και μέλη της παράταξής του.

Εμείς συνεχίζουμε, συνομιλούμε και επικοινωνούμε με τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας , τους ενημερώνουμε για το πρόγραμμα και της προτεραιότητές μας για τη Ρόδο. Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος και επειδή δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν θα ακολουθήσουμε τις αδιάφορες αυτές πρακτικές του κ. Χατζηευθυμίου και δεν θα απαντήσουμε ξανά σε λόγια του αέρα και σε αόριστες και αβάσιμες κενολογίες. Οι αποφάσεις και οι θέσεις ανατρέπονται, με ουσιαστική επιχειρηματολογία και όχι με επιφανειακή κριτική και συμβατική χρήση του λόγου. Ο ισοπεδωτικός υπεραπλουστευτισμός δεν μας αφορά, ωστόσο ο σεβασμός μας προς κάθε θεσμό και ιδιαίτερα του «πρώην δημάρχου» και η ευγένεια μας, να μην θεωρείται αδυναμία.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/4/18, 5:08 μ.μ.

    Ας μας πει επιτέλους κάποιος πως γίνεται ο δρόμος της Φανερωμένης να ανήκει στην περιφέρεια και ο δρόμος των Κρητικών στον Δήμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

Αν εμείς πανηγυρίζουμε και το festival of speed...
στην γειτονική χώρα που πήραν το παγκόσμιο Ράλι WRC;;;

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης