ροή ειδήσεων

Ρόδος: Αθωώθηκε ο Ρώσος κατηγορούμενος για τον θάνατο του Ουκρανού φίλου του στο Φαληράκι



Αθώος κρίθηκε τη Δευτέρα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου 58χρονος Ρώσος που κατηγορούνταν για τον θάνατο του 50χρονου Ουκρανού φίλου του, πριν από τρία χρόνια, στο Φαληράκι.

Σε βάρος του 58χρονου αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έκθεση σε κίνδυνο από την οποία επήλθε ο θάνατος, κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Παρά το γεγονός ότι ο αλλοδαπός δεν εμφανίστηκε, το δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση ωσεί παρών και τον έκρινε αθώο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο αλλοδαποί διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο του Φαληρακίου και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 φέρονται να κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και στη συνέχεια μετέβησαν στην παραλία «ΜΑΝΤΩΜΑΤΑ» στο Φαληράκι της Ρόδου όπου λίγη ώρα αργότερα ο 50χρονος Ουκρανός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο αλλοδαπός διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Από την προανάκριση που διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου φάνηκε να υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες πιθανώς οι δύο άνδρες να λογομάχησαν ή ακόμη και να ήρθαν στα χέρια.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε βάρος του Ρώσου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έκθεση από την οποία επήλθε ο θάνατος και συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Ελευθέριο – Γεώργιο Πάσσο προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε πως μπορεί να πήγε στην παραλία με τον φίλο του όμως δεν παρέμεινε εκεί και επέστρεψε στο ξενοδοχείο, κάτι που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που προσκόμισε.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 58χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.
zougla.gr
Πηγή: rodiaki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *