ροή ειδήσεων

Η πλαστική σακούλα περιορίζεται στην καθημερινότητά μας για το καλό όλων μας!

Αν και δεν της φαίνεται, τη ζημιά της την κάνει



Για αυτόν το λόγο δημιουργήθηκε νομικό πλαίσιο σχετικά με τη διακοπή της δωρεάν διάθεσης λεπτών πλαστικών σακουλών από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων, αλλά και θεσπίστηκε ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης...


Ο λόγος εφαρμογής της νέας νομοθεσίας στη χώρα μας δεν είναι άλλος από την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα άλλωστε συγκαταλέγεται στις χώρες με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ποσοστό στη χρήση πλαστικής σακούλας.

Η αλήθεια είναι πως μπορεί μία μικρή σακούλα να μην μας κάνει μεγάλη εντύπωση, στην πραγματικότητα όμως προκαλεί μεγάλη ζημιά στο περιβάλλον. Αν το σκεφτούμε συνολικά συνειδητοποιούμε πως 1 στα 4 ψάρια ανοιχτής θαλάσσης μπορεί να περιέχει μικροπλαστικά, πως 1 στα 2 απορρίμματα στο βυθό της θάλασσας στην Ελλάδα είναι πλαστικές σακούλες και πως έως το 2050, θα υπάρχουν πιο πολλά πλαστικά, παρά ψάρια στις θάλασσες.

Η Praktiker ήδη από τον Φεβρουάριο αποχαιρέτησε πλήρως τις πλαστικές σακούλες με στόχο τόσο τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, όσο και την αλλαγή της γενικής στάσης απέναντι στα πλαστικά είδη μιας χρήσης, παροτρύνοντάς μας να υιοθετήσουμε μία καθημερινότητα απαλλαγμένη – όσο γίνεται - από το πλαστικό. Έχοντας ως motto τη σκέψη «αντίο και εις το μη επανιδείν», η Praktiker καταργεί τις πλαστικές σακούλες μίας χρήσης στα καταστήματά της, με στόχο να προάγει και να ενισχύσει την προστασία του περιβάλλοντος η οποία είναι καθήκον όλων μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία σχεδίασε σε συνεργασία με την k2 design 2 διαφορετικές επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες με πρωτότυπα σχέδια εμπνευσμένα από την καθημερινότητά μας, οι οποίες δημιουργήθηκαν σε 3 διαφορετικά μεγέθη ώστε να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες μας. Με μπλε χρώματα και γεωμετρικά σχήματα, η πρώτη τσάντα έχει άρωμα Αιγαίου, καθώς είναι εμπνευσμένη από τους περιστεριώνες της Τήνου, ενώ η δεύτερη, με πιο urban προσέγγιση, είναι αφιερωμένη στην ελληνική γειτονιά που δίνει χρώμα σε κάθε πόλη.

Η επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα έχει πλέον μπει δυναμικά στη ζωή μας και είναι σημαντικό να αποτελέσει για όλους μας μία συνειδητή επιλογή. Μία επιλογή με περιβαλλοντικό πρόσημο που θα κάνει το κόσμο μας πιο όμορφο και σίγουρα πιο…«πράσινο»!

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/4/18 09:32

    Ναι, περιορίζεται η πλαστική σακούλα, μάλιστα. Όταν πας στο S/M να πάρεις ένα κοτόπουλο πχ ενώ θα μπορούσαν να βάλουν την τιμή κατευθείαν πάνω στη σακούλα μέσα στην οποία το έχουν, κάνουν το εξής: Παίρνουν το κοτόπουλο με τη σακούλα του, το βάζουν πάνω σε χαρτί χοντρό περιτυλίγματος, το τυλίγουν και όλο μαζί το "δέμα" το ξαναβάζουν σε άλλη σακούλα πλαστική. Κατόπιν το ζυγίζουν και βάζουν την τιμή. Όλο αυτό βέβαια για να πληρώνουμε το πλαστικό και το χαρτί στην τιμή του κρέατος. Κάθε πράγμα που αγοράζουμε από το κρεοπωλείο των S/M έχει υπερχρέωση 30-50 λεπτά μέσο όρο. Δηλαδή αν κάποιος πάρει 5-6 διαφορετικά είδη θα πληρώσει 2-3 ευρώ σε σακούλες και χαρτί !!! ΝΤΡΟΠΗ και πάλι ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *