ροή ειδήσεων

Σε λίγο θα αναχαιτίζουμε και …αερόστατα.



Ελληνικά F-16 κυνηγάνε UAV χωρίς πιλότο στο Αιγαίο, αντί να τα καταρρίπτουν. Είμαστε για καρπαζιές. Ούτε ταdrone των Τούρκων δεν τολμάμε να «αγγίξουμε».Χθες στην περιοχή της Ρόδου έγινε για πρώτη φορά αναχαίτιση από τα μαχητικά της ΠΑ σε τουρκικό drone (UAV ANKA) του τουρκικού Ναυτικού το οποίο εντοπίστηκε από τα ελληνικά ραντάρ.
Αμέσως δόθηκε εντολή απογείωσης από το Καστέλι και τα ελληνικά μαχητικά εντόπισαν το UAV το οποίο είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Ντάλαμα.
Στην αρχή οι Τούρκοι το απέσυραν στον τουρκικό εναέριο χώρο αλλά αμέσως μετά το επανέφεραν στον ελληνικό όπου τέθηκε υπό παρακολούθηση από τα ελληνικά F-16 πριν οι Τούρκοι το αποσύρουν οριστικά.
Οι Τούρκοι προφανώς ήθελαν να δουν την αντίδραση της ΠΑ στο ενδεχόμενο παραβίασης του ελληνικού εναέριου χώρου από ένα μη επανδρωμένο σκάφος.
Δυστυχώς ακόμα και εκεί η «ελληνική πλευρά» επέλεξε τον ρόλο το παρατηρητή. Ήταν η ευκαιρία για μια πιο δυναμική απάντηση αφού δεν θα υπήρχε το κόστος ανθρώπινων ζωών και θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα στην απέναντι πλευρά.



ixnos.blogspot

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *