ροή ειδήσεων

ΘΑΥΜΑ! Οι φλόγες δεν άγγιξαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Παντελεήμονος



Μόνο το οστεοφυλάκιο που περιέχει τα ιερά λείψανα του Αγίου Παντελεήμoνος έμεινε ανέπαφο από την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τον ναό της παραλιακής πόλης Γκλένεγκ στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας τη Μεγάλη Εβδομάδα, κάνοντας τους Ελληνες μετανάστες να αποδίδουν τη διάσωσή του σε θαύμα!

Η πυρκαγιά που ξέσπασε, πιθανότατα από κάποιο βραχυκύκλωμα, επεκτάθηκε ταχύτατα και οι φλόγες κατέστρεψαν τα πάντα μέσα στον ναό. Μεταξύ αυτών χάθηκαν η πολύτιμη Βίβλος και ένας ιερός Σταυρός, ενώ συνολικά η ζημιά που προκλήθηκε υπολογίζεται σε 100.000 δολάρια. Αυτό που έκανε ιερείς και πιστούς να συγκλονιστούν, όμως, είναι ότι έμεινε ανέπαφο το χρυσοποίκιλτο οστεοφυλάκιο που φυλασσόταν στο πατάρι του ναού, παρότι όλα τα άλλα αντικείμενα γύρω του καταστράφηκαν! Ακόμη, διασώθηκε η εικόνα του αγίου, η οποία, λόγω των ημερών, ήταν έξω από τον ναό για προσκύνημα!

«Το μόνο που παρέμεινε άφθαρτο ήταν τα ιερά λείψανα! Ούτε στάχτη δεν βρέθηκε πάνω τους» δήλωσε εντυπωσιασμένος ο πρόεδρος της ενορίας Νικ Καπόλος. Το ίδιο παρατήρησε και ο πατέρας Μιχαήλ, ο πρώτος που έπιασε στα χέρια του το οστεοφυλάκιο. «Ούτε σημάδι ούτε στάχτη ούτε τίποτα... Οσο μπορώ να καταλάβω, πρόκειται για θαύμα!» είπε.

Το συγκινητικό είναι ότι στον έρανο για την αποκατάσταση του Αγίου Παντελεήμονος Αδελαΐδας συνεισφέρουν όχι μόνο ομογενείς αλλά και Αυστραλοί

espressonews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *